Grolsch brouwt bier met Nederlandse thee van LocalTea

17-05-2022 (13:07) - Marketing

Grolsch komt deze maand met een verrassend nieuw bier. De bierbrouwer uit Enschede gaat namelijk een samenwerking aan met LocalTea: de enige grootschalige theeverbouwer in Nederland. Beide bedrijven produceren zo duurzaam mogelijk, staan altijd open voor nieuwe ideeën en willen met hun producten mensen aanmoedigen om tijd te nemen voor een lekker drankje én elkaar. Smelt deze populaire dranken samen en je komt tot een bijzonder bier: Blont met een t(hee).

Thee en bier staan in de top vijf meest gedronken dranken ter wereld. Twee dranken die veel van elkaar verschillen, maar een belangrijke overeenkomst hebben: het is een drankje waar je samen even voor gaat zitten. De bierbrouwer was enthousiast over het zoeken van een combinatie met thee en het oog viel op LocalTea. "Je gaat als theebedrijf niet zo snel een samenwerking aan met een bierproducent. Toen wij de ambacht, kennis en passie van meesterbrouwer Marc Jansen leerden kennen zagen we wat Grolsch en LocalTea gemeen hebben", vertelt Dionne Oomen, theemaker bij LocalTea. Dat dit bedrijf Grolsch was opgevallen kwam niet geheel uit het niets, er was namelijk al enige link met Grolsch. "De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles", aldus Johan Jansen, eigenaar van LocalTea. Na het horen van dit verhaal, de ambacht van LocalTea thee en het duurzame karakter van deze thee was het een no brainer voor Grolsch. Meesterbrouwer Marc Janssen en Juan Pérez Nijhuis, Brand Manager Grolsch Speciaalbier, bezochten de theemakers van LocalTea en troffen de bruine beugelfles van opa aan op het kantoor. "Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk!", zegt Pérez Nijhuis.
 

Gebrouwen thee

Grolsch Blont is Blond bier (7% vol) gebrouwen met Nederlandse groene thee. Samen met de ambachtelijke theemakers van LocalTea is Marc Janssen op zoek gegaan naar de perfecte combi tussen deze twee dranken. "We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s", zegt Marc Janssen, meesterbrouwer bij Grolsch.

Bureaus

Media

Economisch