Hein Schumacher nieuwe CEO Unilever

30-01-2023 (11:54) - Marketing

Unilever kondigt de benoeming aan van Hein Schumacher als nieuwe Chief Executive Officer, na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces. Hein zal Alan Jope vervangen, die in september 2022 zijn voornemen aankondigde om met pensioen te gaan bij Unilever.

Hein Schumacher is momenteel CEO van het wereldwijde zuivel- en voedingsbedrijf Royal FrieslandCampina en werd in oktober vorig jaar niet-uitvoerend bestuurder van Unilever. Hij zal op 1 juli 2023 beginnen als CEO van Unilever, na een overdrachtsperiode van een maand.

Als CEO van Koninklijke FrieslandCampina, een bedrijf met een omzet van € 11 miljard dat actief is in meer dan 40 landen, heeft hij aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in het portfolio en de organisatie.

Voordat hij in 2014 als CFO bij Koninklijke FrieslandCampina in dienst trad, werkte Hein meer dan tien jaar bij H.J. Heinz - in een periode van grote veranderingen bij het bedrijf - in de VS, Europa en Azië. In zijn laatste vier jaar bij Heinz was hij gevestigd in China, waar hij leiding gaf aan een turnaround van de Asia Pacific zone. Hein begon zijn carrière in de financiële wereld bij Unilever, voordat hij bij Koninklijke Ahold NV ging werken.

Hein Schumacher: "Ik zal er alles aan doen om samen met het Unilever-team de bedrijfsprestaties te verbeteren, nu we de miljarden mensen over de hele wereld bedienen die elke dag onze producten gebruiken."

Unilever-voorzitter Nils Andersen: "Hein is een dynamische, waardengedreven zakelijk leider met een gevarieerde achtergrond van ervaringen en een uitstekende staat van dienst in de wereldwijde consumptiegoederenindustrie. Hij beschikt over uitzonderlijke strategische capaciteiten, bewezen operationele effectiviteit en sterke ervaring in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De Raad van Bestuur ziet ernaar uit dat Hein het volledige potentieel van Unilever realiseert als een winnende onderneming die groei op lange termijn en waarde voor al haar stakeholders oplevert."
 


Bureaus

Media

Economisch