Holie daagt ontbijtreuzen uit met suikerbelasting

Holie daagt ontbijtreuzen uit met suikerbelasting

09-11-2022 (20:01) - Marketing

Meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar en het feit dat we wekelijks 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers binnenkrijgen, helpt niet mee. Daarom start ontbijtmerk Holie een petitie om ontbijtgranen in de supermarkt met meer dan 5 gram suiker extra te belasten.

Volgens Holie zijn de grote ontbijtmerken onderdeel van het probleem. Zij verstoppen suiker in hun producten onder schuilnamen als honing en glucose, terwijl ze zich via claims wel gezond voordoen. Zo zit er in een krokante muesli op het schap gemiddeld 14,2 gram suiker. Hierdoor maken velen dagelijks een valse start.

Valentijn van Santvoort, mede-oprichter van Holie: “Wij geloven dat een suikertaks een effectief drukmiddel is richting voedingsbedrijven om minder “sluipsuikers” in hun ontbijtgranen te stoppen. De opbrengst van de heffing zou de overheid moeten steken in een gezondheidsprogramma. Denk aan educatie, toegang tot sportfaciliteiten en gezonde voeding voor kwetsbare groepen.”

Nationaal Schoolontbijt

De timing van de petitie is niet toevallig. Deze week is de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt, waarvan Holie partner van is. Hierin voorzien zij 400.000 kinderen van gratis ontbijt. In een week waarin Holie zich extra sterk maakt voor een gezonde start van de dag, nodigen zij vanaf vandaag iedereen uit om de petitie te tekenen op: www.stopsluipsuikers.nu

 


Bureaus

Media

Economisch