Homerr integreert met Metapack om retailers te voorzien van duurzame leveringen

24-05-2022 (16:26) - Marketing

Homerr, een logistieke tech scale-up, is toegetreden tot het 'Delivery Manager Platform' van Metapack, een wereldwijde leider in de e-commerce delivery technologie. Metapack geeft retailers de mogelijkheid om de duurzame methode aan te bieden aan consumenten bij het ontvangen en retourneren van pakketten. De samenwerking tussen Metapack en Homerr is live gegaan op meer dan 2.000 locaties in Nederland en België, waardoor consumenten in de regio meer controle en zekerheid krijgen over de bezorging van hun pakketten.
 
Homerr is een logistiek netwerk voor retailers die een klantvriendelijke, milieubewuste en competitief geprijsde oplossing zoeken. Homerr biedt een duurzame en sociale oplossing in de problematiek rondom het ontvangen en versturen van pakketten. Homerr maakt gebruik van bestaande routes en verzamelpunten, waardoor tot 79% van de CO2 uitstoot per pakket wordt bespaard. Maar ook door de uitbreiding van het distributienetwerk met de ServicePunten (zoals lokale winkels) en BuurtPunten (privé woningen). Voor de service zijn geen retourlabels of formulieren nodig, en gaat geheel printerloos.
 

Duurzame bezorgopties

"In het huidige detailhandel, is het van groot belang dat retailers hun consumenten duurzame bezorgopties kunnen aanbieden", zegt David Randall, Directeur Duurzaamheid bij Metapack. "We verheugen ons om de innovatieve, sociale en duurzame oplossing van Homerr toe te voegen aan ons platform. Door onze samenwerking in Nederland en België kunnen we het niet alleen gemakkelijker maken voor onze retailers om te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten naar duurzame verzendopties, maar kunnen wij hen ook voorzien van een flexibele methode om pakketten te ontvangen", eindigt Randall.
 
"Duurzaamheid is een krachtig waardevoorstel geworden voor de steeds bewustere consument. Ons doel is om duurzaamheid zo klantvriendelijk mogelijk te maken en om de consument bewuster te maken van online aankopen," aldus Juriaan Matthijssen, oprichter en Managing Director bij Homerr.
 

 


Bureaus

Media

Economisch