Kia wordt 'Sustainable Mobility Solutions Provider'

11-11-2021 (16:05) - Marketing

Kia Corporation heeft haar visie uiteengezet om een duurzame, verantwoordelijke en innovatieve leider op het gebied van mobiliteitsoplossingen te worden. Het bedrijf heeft het commitment afgegeven om in 2045 klimaatneutraliteit te bereiken.
 
Kia maakte de bedrijfsvisie vandaag bekend tijdens de virtuele presentatie 'Kia Sustainability Movement'. De visie van Kia om een ??'Sustainable Mobility Solutions Provider' te worden weerspiegelt de benadering van het bedrijf wat betreft duurzaamheid, namelijk het creëren van duurzame mobiliteitsoplossingen voor consumenten, communities en de wereldwijde maatschappij.
 

Bedrijfsvisie

De eerste betekenisvolle stap in lijn met de nieuwe bedrijfsvisie is het plan om uiterlijk in 2045 CO2-neutraliteit te bereiken, gebaseerd op drie belangrijke pijlers: 'Sustainable Mobility', 'Sustainable Planet' en 'Sustainable Energy'.
 
De drie pijlers onder de strategie vormen de basis van de inspanningen van Kia om de CO2-uitstoot in alle operationele facetten te verminderen, van bevoorrading, logistiek, productie en voertuiggebruik tot en met de verwerken van restafval. Kia is van plan om in 2045 de CO2-uitstoot van het bedrijf met 97% te verminderen ten opzichte van die in 2019. De CO2-neutraliteit wordt vervolgens bereikt door aanvullende maatregelen om de resterende CO2-uitstoot volledig te compenseren.
 
- Klimaatneutraal: evenwicht tussen de CO2 die in de atmosfeer is uitgestoten en eruit verwijderd
"Voor ons gaat het niet alleen om het stellen en behalen van doelen. Het gaat om het formuleren van een visie die anderen inspireert om zich bij de beweging aan te sluiten om de mensheid te helpen en het milieu te beschermen", zegt Hosung Song, President en CEO van Kia. "In lijn met onze visie om een ??aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden, verbinden we ons ertoe om in 2045 klimaatneutraal te zijn."
Kia geeft vandaag een preview van de Concept EV9, die later deze maand debuteert tijdens AutoMobility LA. Deze volledig elektrische SUV is de belichaming van het streven van Kia naar klimaatneutraliteit.
 
Volledige elektrificatie in de belangrijkste markten tegen 2040
Het grootste deel van de CO2-uitstoot die door een volumemerk wordt gegenereerd, vindt plaats wanneer de voertuigen dagelijks in gebruik zijn door de klant. Kia geeft dan ook prioriteit aan de overgang van voertuigen met een interne verbrandingsmotor (ICE) naar een volledig eco-vriendelijke line-up. Als gevolg hiervan gaat Kia de implementatie van de Plan S-strategie voor de middellange tot lange termijn verder versnellen om zo de CO2-neutraliteit tijdens de gebruiksfase van voertuigen te bereiken.
 
- Groen staal: staal geproduceerd via milieuvriendelijke processen waarbij het gebruik van fossiele brandstoffen tot een minimum wordt beperkt.
 
Bescherming van mariene ecosystemen en compensatie van CO2-emissie
Kia gaat een 'Blue Carbon'-project starten om proactief een tastbare bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu in plaats van alleen maar de uitstoot te verminderen om klimaatneutraliteit te bereiken. Het project gaat zich richten op mariene ecosystemen die tot de meest efficiënte opnemers van CO2 behoren.
 
- Blue Carbon: CO2 geabsorbeerd en opgeslagen in zeewier en wad
Om het genereren van blue carbon een boost te geven, gaat Kia in samenwerking met externe partners de Koreaanse kustwetlands herstellen en beschermen. Korea heeft een van de meest uitgebreide getijdenwadomgevingen ter wereld met veel potentieel om CO2 om te zetten in blue carbon.
 
Kia gaat ook samenwerken met 'The Ocean Cleanup', de non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt en opschaalt om plastic uit de wereldzeeën te halen. Om de oceanen effectief van plastic te ontdoen, moet het plastic afval dat zich momenteel in de oceaan bevindt, worden schoongemaakt en moet worden voorkomen dat nieuw plastic de oceanen binnendringt. 'The Ocean Cleanup' heeft hiervoor de 'Interceptor' ontwikkeld. Dit systeem kan in rivieren over de hele wereld worden ingezet om te voorkomen dat plastic afval in de oceanen terechtkomt.
 

Nulemissie bereiken op alle Kia-locaties

Kia streeft ernaar om in 2045 nuluitstoot te bereiken in alle geledingen van het bedrijf, inclusief alle productielocaties. Recentelijk nog kondigden Hyundai Motor Group en haar belangrijkste dochterondernemingen het plan aan om zich bij RE100 aan te sluiten. De RE100 van de Climate Group is een initiatief om over te stappen op 100% hernieuwbare energie in elektriciteitsopwekking
 

Introductie Kia Concept EV9

Kia geeft vandaag de eerste officiële beelden vrij van een belangrijke mijlpaal op het gebied van de eveneens vandaag gepresenteerde visie op het behalen van klimaatneutralilteit. De Kia Concept EV9 heeft een futuristisch design dat is geïnspireerd op de natuur en is deels gemaakt van upcycled materialen die zijn ontwikkeld uit oceaanafval, dat een ernstige bedreiging vormt voor het mariene ecosysteem.
 
De Concept EV9 verwijst naar een nieuw model in de line-up van dedicated elektrische auto’s op basis van het Electric Global Modular Platform (E-GMP). De concept car treedt in de voetsporen van de recent geïntroduceerde EV6 en belichaamt de visie van Kia op het SUV-segment. Hij combineert een vooruitstrevend design en baanbrekende technologie met een geavanceerde, volledig elektrische aandrijflijn.

 


Bureaus

Media

Economisch