Loop Biotech presenteert verbeterde Living Cocoon

23-05-2023 (11:43) - Marketing

Delftse startup Loop Biotech, initiator en bouwer van de eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt, presenteert een nieuwe versie van de Loop Living Cocoon.

Door de natuurlijke vorm wordt de kist ook prijsvriendelijker geproduceerd. Om de vraag naar meer natuurlijk afbreekbare uitvaartproducten te beantwoorden, lanceert het tevens de eerste volledig afbreekbare urn en baar.

Levende doodskist

Het eerste ontwerp van de Loop Living Cocoon won meerdere designprijzen, en het in 2020 opgerichte bedrijf heeft in korte tijd veel naamsbekendheid verkregen met de bijzondere levende doodskist. Een van de visies van Loop Biotech is om de producten zo breed mogelijk, voor ieder budget, mogelijk te maken. Dit is mogelijk te maken met het aangepaste, organische design geïnspireerd op de stroomlijning van het lichaam. Ook past het nieuwe design beter in de natuur; ronde, organische vormen in plaats van strak vierkant maatwerk. 'Wij groeien een nieuwe generatie producten die leven en de natuur verrijken. Om onze planeet leefbaar te maken voor huidige en toekomstige generaties." aldus Bob Hendrikx, oprichter Loop Biotech.’

Reïncarnatie van mens naar boom

De andere producten zijn ontwikkeld op basis van vraag; de Loop ForestBed, een ‘open kist baarplank’ waar mensen gewikkeld in een duurzame wade van textiel op liggen, en de Loop EarthRise urn om volledig terug te worden gegeven aan de natuur. In de deksel van de urn zit een plantje, en ook de urn is gevormd naar de stam van een boom, dit staat symbool voor het doorgroeien van de overledene in een boom. De consument kan dit product begraven in de tuin of op de natuurbegraafplaats, of op de schouw zetten en laten beschilderen door de kleinkinderen met biologische verf. Een uiteindelijke reïncarnatie van mens naar boom. 


Bureaus

Media

Economisch