Mobinck breidt uit naar Duitsland

Mobinck breidt uit naar Duitsland

24-05-2022 (13:46) - Marketing

De activiteiten van de slimme mobiliteitsoplossingen binnen Mobinck beperken zich allang niet meer tot Nederland. Daarom opent op 25 mei 2022 Mobinck Germany officieel zijn deuren in Oberhaching, ten zuiden van München. Mobinck presenteert de zes innovatieve mobiliteitsondernemingen XXImo, Moove, XPO Fleet, Fleet Support, Toogethr en Safe Drive Pod onder één dak.
 
Mobinck is een divisie van de AutoBinck Group, een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt. De bedrijven binnen Mobinck helpen werkgevers met het maken van een passend en innovatief mobiliteitsbeleid. Het gaat om op maat gemaakte mobiliteitsoplossingen die aansluiten op de behoeften van werknemers. Dat varieert van slim wagenparkbeheer, mobiliteitskaarten en telematica tot rijgedragmonitoring en efficiënt parkeerbeheer. Elk Mobinck-bedrijf heeft zijn eigen specialisme en levert slimme oplossingen die bedrijven helpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen, het verhogen van medewerkerstevredenheid én het reduceren van kosten. Mobinck brengt de bedrijven bij elkaar en adviseert klanten over de best passende inzet ervan.
 

Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Mobinck Germany richt zich behalve op Duitsland ook op Zwitserland en Oostenrijk. Michael Poglitsch is aangesteld als algemeen directeur van Mobinck Germany, dat eind 2021 is opgericht: "De afgelopen maanden hebben we gebruikt om de eerste klanten in de regio aan te sluiten en om ons team in te richten, dat inmiddels uit tien werknemers bestaat. We kijken er dan ook naar uit om met onze diensten en oplossingen het mobiliteitsmanagement van bedrijven te verbeteren."
 

Duitse markt voor mobiliteit

Paul Zekhuis, CEO AutoBinck Group, benadrukt dat innovatie en duurzaamheid hoog op de agenda staan. "AutoBinck streeft ernaar voorloper te blijven in de internationale mobiliteitsbranche. Inmiddels worden onze mobiliteitsdiensten al in meer dan 30 landen afgenomen. De oprichting van Mobinck Germany is voor ons een logische stap, omdat de Duitse markt voor onze mobiliteitsdiensten veel potentie biedt. Hoewel ons hoofdkantoor in Nederland is gevestigd, breiden onze werkzaamheden zich internationaal steeds verder uit."
 
Mobinck bestaat op dit moment uit:
XXImo – Mobiliteitskaarten en Smart Payments
Moove – Slim fleet management dankzij real-time fleet data en sleutelloos autodelen
XPO Fleet – Software voor wagenparkbeheer
Fleet Support – Wagenparkbeheer, outsourcing en advies
Toogethr – Slimme mobiliteits- en parkeeroplossingen
Safe Drive Pod – Veiligheidssystemen voor bestuurders 

Bureaus

Media

Economisch