Mollie Capital lanceert in het Verenigd Koninkrijk

Mollie Capital lanceert in het Verenigd Koninkrijk

19-02-2024 (15:45) - Marketing

Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, lanceert Mollie Capital nu ook in het Verenigd Koninkrijk.

Mollie Capital is een volledig geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering voor kleine en middelgrote bedrijven en werd in 2022 al in Nederland, België en Duitsland geïntroduceerd. Eén van de eerste bedrijven die hiervan gebruikmaakte was het Nederlandse CookingLife.

Mollie Dashboard

In de landen waar Mollie Capital al wordt aangeboden kunnen ondernemingen die al meer dan drie maanden betalingen via Mollie verwerken, financiering tot 350.000 euro in Nederland aanvragen en financiering tot 250.000 euro in België en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk zal dit gaan om 250.000 Britse pond. Deze financiering kan makkelijk via het Mollie Dashboard worden aangevraagd en wordt vervolgens beoordeeld op verschillende aspecten. Een belangrijk criterium hierbij is de transactiegeschiedenis bij Mollie. Wanneer een aanvraag wordt goedgekeurd, is het aangevraagde bedrag in veel gevallen dezelfde dag nog beschikbaar.

Financiering 

Inmiddels zijn er in België, Duitsland en Nederland meer dan 5.000 kleine en middelgrote bedrijven die via Mollie financiering hebben aangevraagd, goed voor een totaal van meer dan 50 miljoen euro. Deze financiering werd vooral aangevraagd tijdens of in aanloop naar piekseizoenen in de retail, zoals Black Friday en de feestdagen.

Sebastian Bakker, General Director bij CookingLife: “We hebben de financiering via Mollie Capital gebruikt om ons hoofdkantoor en het warehouse te renoveren. Hierdoor konden we vooraf de meeste renovatiewerkzaamheden al financieren en daarmee echt investeren in een goed warehouse. En dat hielp ons weer om de eindejaarsdrukte goed aan te kunnen.”

Oplossing

“Kleine en middelgrote bedrijven hebben vaak moeite met het verkrijgen van de benodigde financiering om te kunnen concurreren met de grotere spelers in de e-commercesector”, stelt Koen Köppen, CEO bij Mollie. “Daarvoor boden we met Mollie Capital al een oplossing voor Belgische, Duitse en Nederlandse bedrijven, en ik ben trots dat we nu ook voor bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk het verschil kunnen maken.”


Bureaus

Media

Economisch