Nederlands surfmerk helpt Albino’s

07-08-2014 (07:52) - Marketing

Afrikaanse Albino’s en surfkleding. Dat klinkt als een vergezochte combinatie. Wanneer je het verhaal achter de nieuwe Mystic-lijn hoort, valt dat vergezocht best wel mee…
 
Voor de mensen met albinisme in Afrika is het gevaar van de zon zeer groot, maar niet hun grootste zorg. In Tanzania heerst er een fenomeen waarin de bevolking denkt dat ledematen van Albino’s gebruikt kunnen worden voor hekserij. Hierdoor worden de albino’s bedreigd en kunnen ze niet normaal over straat.
 
Naar aanleiding van de voorvallen moeten Albino’s noodgedwongen vluchten naar het buurland Kenia. In 1993 is daar het Verkaart Development Team opgericht, met de missie om Albino’s op te vangen en te beschermen tegen de hekserij. 
 
Het Nederlandse surfmerk Mystic is één van de wereldwijde marktleider binnen de discipline kitesurf. Het merk heeft de krachten gebundeld met het Verkaart team en steunt daarmee de ontwikkeling van dit geweldige project in oost Afrika. Share & Care is in het leven geroepen om vanuit Mystic goede doelen te steunen.
 
De ontwerpers van Mystic hebben de Albino kinderen tekeningen laten maken die ontstaan bij de gedachte: zon, zee, strand en surf. De resultaten zijn zeer inspirerend en indrukwekkend. De tekeningen zijn verwerkt in een boardshort voor mannen en vrouwen en een T-shirt voor mannen. De opbrengst van de items zijn overhandigt aan het Verkaart Development Team. Deze items zijn nog steeds te koop en uiteraard wordt de gehele opbrengst gedoneerd. 

Voor een impressie check de video.  


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Economisch