Nederlandse startup maakt BlaBlaCar voor privéjets

Nederlandse startup maakt BlaBlaCar voor privéjets

17-05-2023 (10:17) - Marketing

De Nederlandse startup Flowings wil via een eigen platform een einde aan 'empty leg flights', de miljoenen vluchten die privéjets maken zonder dat er passagiers aan boord zijn. De lege plekken op een vlucht kunnen via het platform geboekt worden. 

De soft-lancering van Flowings vindt op 24 mei plaats tijdens de Ebace aviation beurs in Geneve.

Luxe segment van de deeleconomie

Het Flowings-platform geeft met een zoekactie de lege vluchten van alle privéjet-aanbieders wereldwijd weer, welke via het platform kunnen worden geboekt. Vaak gaat het om terugvluchten naar de plaats van herkomst en doorvluchten naar een andere locatie waar de jet is geboekt. Rotterdammer Floris van den Ende is de oprichter van het platform. Tijdens zijn werk bij een privéjet operator zag hij vaak toestellen leeg vertrekken. Floris van den Ende: “Met Flowings bereikt de deeleconomie nu ook het luxe segment. Je kunt het platform zien als het BlaBlaCar voor privéjets. Momenteel blijft er veel geld liggen, met Flowings breng ik vraag en aanbod bij elkaar. Zo wordt privé vliegen efficiënter en dat zorgt weer voor een betere omzet. Ook dragen we op deze manier een steentje bij aan het verduurzamen van de luchtvaartindustrie.”

Voorliefde voor vliegen

Ondernemer Jan Willem Broekhoven over zijn investering in Flowings: “Persoonlijk ben ik groot fan van de deeleconomie en net als Floris heb ik een voorliefde voor vliegen. Uit onderzoek blijkt dat met deze empty leg flights honderden miljoenen zijn gemoeid, dat is het gat waar Flowings in springt. Toestellen kunnen niet op kleine vliegvelden blijven staan, dus ze moeten door, idealiter met passagiers aan boord. De uitvoering is 99% van het succes zeg ik altijd en als ik zie hoe bedreven en betrokken Floris bezig is, geeft me dat alle vertrouwen in het succes van Flowings.”  


Bureaus

Media

Economisch