Optimel lanceert nieuwe proteïnelijn

Optimel lanceert nieuwe proteïnelijn

24-04-2024 (10:40) - Marketing

Optimel introduceert de nieuwe productlijn Optimel Proteïne in de Nederlandse supermarkt. Dit is de eerste productlijn van het merk met extra proteïne. Hiermee wil Optimel consumenten een voordelige bron van eiwitten aanbieden in de vorm van drinkyoghurts en yoghurtvarianten.

Met de introductie van Optimel Proteïne wil het merk consumenten helpen op verschillende momenten een goede hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Uit onderzoek van Verian en Optimel blijkt dat de kennis over eiwitten onder Nederlanders erg laag is en er veel misvattingen over bestaan. Gedurende de dag wordt een deel van de spieren vervangen door nieuw weefsel. Hierbij zijn eiwitten belangrijk.

Het Proteïne-assortiment komt in vier nieuwe producten die bijna de dubbele hoeveelheid proteïne bevatten. Daarnaast bevatten de proteïneproducten 0% vet en geen toegevoegde suikers, zoals gebruikelijk binnen het Optimel-assortiment. De twee drinkyoghurts komen in de smaken Peer Perzik en Aardbei Banaan, en de twee yoghurtproducten zijn verkrijgbaar in de smaken Perzik Passievrucht en Bosbes Vanillesmaak.

De producten zijn vanaf 29 april te vinden in de (online) supermarkten Jumbo, Hoogvliet, Dirk, Dika en Poiesz. Daarna volgen ook de Albert Heijn en de Plus. De producten komen in literpakken, in plaats van portieverpakkingen. Hierdoor richt het merk zich op thuisgebruik waardoor ze eiwitrijke producten toegankelijk maken voor iedereen.
 

 


Bureaus

Media

Economisch