Polestar onthult samen met Allebike een limited edition mountainbike

Polestar onthult samen met Allebike een limited edition mountainbike

12-07-2022 (11:00) - Marketing

Polestar, het Zweedse premium elektrische performance automerk, lanceert een handgemaakte mountainbike met een uniek design en exclusieve componenten. De fiets is tot stand gekomen in samenwerking met het Zweedse high-end fietsmerk Allebike.

De full suspension mountainbike 'Allebike Alpha Polestar edition' wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren en is het nieuwe topmodel in de Polestar Additionals webshop.

"Aandacht voor detail, design en technologie is een integraal onderdeel bij de ontwikkeling van onze auto's. We hebben de Allebike Alpha Polestar edition op dezelfde manier gecreëerd. Samen met het geweldige team van Allebike hebben we de perfecte mountainbike gemaakt voor diegenen die zowel de beste prestaties als een geweldig design waarderen", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar en fietsliefhebber.
 

Alpha

De limited edition mountainbike is een speciale uitvoering van de veelzijdige Alpha van Allebike. Het op maat gemaakte lichtgewicht en stijve frame van met koolstofvezel versterkt polymeer (CFRP) is door Polestar en Allebike samen ontwikkeld en biedt een solide en responsief rijgedrag. Met zijn moderne geometrie die speciaal is gefocust op de populaire 'downcountry'-klasse, is deze fiets klaar om op elk terrein te presteren.

De meer rechtop zittende positie maakt efficiënte beklimmingen mogelijk, en het ontwerp is gefocust op meer vertrouwen bij het afdalen. De minimalistische designtaal van Polestar is duidelijk zichtbaar in onder meer de hoekige vorm van het frame, de nieuwe symmetrische achterbrug en de geïntegreerde kabelgeleiding. De fiets is standaard voorzien van een draadloze dropper zadelpen en is optioneel uit te rusten met een draadloze schakelinrichting.
 

Snow & Space

De Allebike Alpha Polestar edition is qua kleur perfect afgestemd op de modellen van Polestar en is verkrijgbaar in twee matte metallic exterieurkleuren: Snow en Space. Uniek voor deze limited edition mountainbike zijn de dempers en designdetails die zijn gespoten in Swedish Gold, dezelfde kleur die kenmerkend is voor de stylingdetails van de Polestar 2 met Performance Pack.
 
"De Allebike Alpha Polestar edition biedt zowel bergop- als afwaarts een snelle en uiterst stabiele ervaring en tovert een glimlach op het gezicht van elke fietser. Als Zweedse fietsenfabrikant zijn we er trots op om nauw samen te werken met het eveneens Zweedse Polestar en Öhlins. We zijn allemaal even geobsedeerd en stemmen elk detail tot in perfectie op elkaar af”, zegt Alexander Blomqvist, hoofd Design en medeoprichter van Allebike.

Bureaus

Media

Economisch