Rotterdam en Amsterdam scoren als beste steden wereldwijd voor bewuste reizigers

24-05-2023 (11:22) - Marketing

Stedentrips zijn wereldwijd enorm populair, de verwachting is zelfs dat er in 2025 bijna 800 miljoen mensen jaarlijks een stedentrip maken. Om reizigers hierbij te helpen en beter te informeren publiceert reiszoekmachine KAYAK.nl vandaag de Stedenindex voor verantwoordelijke reizigers. Zo kunnen Nederlandse reizigers makkelijker die mindful stedentrip vinden waar ze altijd al naar zochten. Maar Nederlanders kunnen het ook dichter bij huis zoeken. Nederland voert de lijst aan.

Van de 167 steden in 63 landen heeft Rotterdam de eerste plaats weten te bemachtigen, op de voet gevolgd door Amsterdam op plek twee. Het Oostenrijkse Graz complementeert de top 3.

Wat is de stedenindex?

KAYAK's Stedenindex voor verantwoordelijke reizigers is een interactieve gids die reizigers helpt om duurzaamheidsaspecten in acht te nemenbij het plannen van hun volgende reis. Voorbeelden hiervan zijn de CO2-accreditatie van luchthavens, lokale vervoersmogelijkheden en luchtkwaliteit. De index bevat populaire stadsbestemmingen van over de hele wereld en analyseerde 167 steden in 63 landen op 28 factoren om reizigers te helpen bij het maken van bewuste en beter geïnformeerde reiskeuzes. Reizigers kunnen de resultaten van de Index personaliseren en filteren op factoren die zij het belangrijkst vinden.

Waarom Rotterdam en Amsterdam zo goed scoren

Rotterdam, Amsterdam en Graz vormen de top 3 van KAYAK;s stedenindex. De volledige top 10 bestaat zelfs uit Europese steden. Rotterdam heeft de perfecte en hoogste score behaald 100. Dit komt onder andere door het geavanceerde CO2-managementsysteem van de luchthaven, gecertificeerd door de Airport Carbon Accreditation, het grote aantal voordelig geprijsde accommodaties, allemaal gekwalificeerd door het Duurzaam Reizen-programma van Booking.com, het goede openbaar vervoer in de stad en de fantastische lengte aan fietspaden.

Amsterdam heeft de tweede plaats weten te bemachtigen met een score van 94. De stad is wereldberoemd om haar fietsvriendelijkheid en de autovrije straten, met goede opties voor milieuvriendelijke huurauto's en voldoende EV-laadplekken.

Graz in Oostenrijk, staat op de derde plaats en heeft de hoge score van 91 te danken aan het goede treinsysteem, voldoende EV-laadplekken en een autovrij UNESCO Werelderfgoed-stadscentrum.

“Het is indrukwekkend om te zien hoe Nederland naar voren komt als leider op deze internationale ranglijst. We presteren geweldig te midden van de felle concurrentie in heel Europa. Deze prestatie is het gevolg van de jaren lange inspanning van Nederland om verantwoord reizen te stimuleren. De reiziger kan hier nu de vruchten van plukken bij het verkennen van de Nederlandse steden'', aldus Peer Bueller, Chief Financial Officer bij KAYAK.

Top 10 volgens de Stedenindex 

1. Rotterdam, Nederland
2. Amsterdam, Nederland
3. Graz, Oostenrijk
4. Trondheim, Noorwegen
5. München, Duitsland
6. Helsinki, Finland
7. Stockholm, Zweden
8. Zürich, Zwitserland
9. Gotenburg, Zweden
10. Wenen, Oostenrijk

 


Bureaus

Media

Economisch