Spaces komt met 'roomspray' voor productiever personeel

04-12-2018 (14:51) - Marketing

Spaces en Marie-Stella-Maris lanceren samen een roomspray, die de productiviteit op de werkvloer moet bevorderen. De geur heet Spirit de Travail (‘werkgeest’) en heeft van Marie-Stella-Maris het nummer 10 meegekregen, een verwijzing naar het tienjarig bestaan van Spaces dit jaar.


Onderzoek van de Amerikaanse professor Gary E. Schwartz heeft uitgewezen dat bepaalde geuren irritatie en stress kunnen tegengaan. Bovendien zouden sommige geuren zorgen voor positieve effecten als geluk en stimulering. Voor Spaces was deze uitkomst een reden om een eigen omgevingsgeur te ontwikkelen, zodat de productiviteit van een Spaces-gebruiker kan worden gestimuleerd. 


kaneelschors en sandelhout

Experts van Marie-Stella-Maris zijn aangetrokken om de geur te ontwikkelen. Ze kozen voor een compositie van citrustonen van Calabrische bergamot en ingrediënten als kaneelschors, vetiver en sandelhout. 'Zeven jaar geleden was Spaces een van onze eerste mineraalwater-klanten’, zegt Carel Neuberg, CEO van Marie-Stella-Maris. ‘Door het gezamenlijk ontwikkelen van een geur tillen we onze samenwerking naar een hoger niveau.'

‘We voelden elkaar als merken zo goed aan’ vertelt Frederique Keuning, co-founder en creative director van Spaces over het ontstaan van Spirit de Travail, ‘dus de creatie van de geur ging heel snel.’ Spirit de Travail zal wereldwijd bij alle Spaces gebruikt worden. Het idee is dat door de herkenbaarheid van de geur de gebruikers van Spaces, waar ter wereld ze ook werken, zich thuis voelen.


 


Bureaus

Media

Economisch