Ton van Veen is de nieuwe CEO van Jumbo. Frits van Eerd keert niet terug

Ton van Veen is de nieuwe CEO van Jumbo. Frits van Eerd keert niet terug

07-03-2023 (13:23) - Marketing

Ton van Veen is per 6 maart benoemd tot CEO van Jumbo. Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo en stond samen met Karel, Colette, Frits en Monique van Eerd aan de basis van het succes van de formule die in 20 jaar van 30 naar ruim 700 winkels is gegroeid. Als gedelegeerd commissaris geeft hij sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die december vorig jaar is overleden. 

Frits van Eerd keert niet terug als CEO

Frits van Eerd heeft in september 2022 een tijdelijke stap teruggedaan, omdat hij onderdeel is van een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Dit onderzoek is door het OM nog niet afgerond. Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij niet meer wil terugkeren als CEO van Jumbo. Hij gaat zich de komende jaren richten op de op te richten family holding van de familie Van Eerd. Als aandeelhouder blijft hij betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo.

Ton van Veen: “Jumbo is een geweldig familiebedrijf met een unieke cultuur gebaseerd op ondernemerschap. Frits van Eerd heeft in al die jaren dat hij CEO was een heel belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van Jumbo. Ik wil hem, Colette en Monique bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik zie er naar uit om, in nauwe betrokkenheid met de familie Van Eerd en samen met het directieteam, alle collega’s en zelfstandig ondernemers het succes van Jumbo verder uit te bouwen.” 


Bureaus

Media

Economisch