Weer drie nieuwe missiepartners in Tony’s Chocolonely’s Open Chain

21-07-2023 (12:41) - Marketing

Tony’s Open Chain breidt verder uit met 3 nieuwe missiepartners, die zich aan hebben gesloten bij Tony’s Chocolonely’s missie om chocolade 100% slaafvrij te maken.

Het Britse cheesecakemerk Pleese en voedingssupplementen-merk Huel kopen vanaf nu hun cacao in via Tony’s Open Chain en via Tony’s 5 samenwerkingsprincipes. Daarnaast sluit de Spaanse chocoladeverwerker Natra zich aan, om ervoor te zorgen dat nog meer chocolademerken aan kunnen sluiten en hun cacao eerlijk en traceerbaar kunnen inkopen via Tony’s Open Chain.

Met Pleese en Huel staat het aantal merken dat zich heeft aangesloten bij Tony's Open Chain op 10. Daarnaast zijn ook Ben & Jerry's, Albert Heijn, ALDI, PLUS, Jokolade, Vly, the Flower Farm en Koro Source missiepartners. Natra is na Barry Callebaut en Baronie & Cémoi de derde verwerker die voor Tony’s Open Chain 100% traceerbare cacaobonen op een geheel gesegregeerde manier kan verwerken tot vloeibare chocolade. Tony’s Chocolonely blijft samenwerken met Barry Callebaut als enige verwerker van zijn chocolade.

Tony’s Open Chain is een B2B-initiatief van Tony’s Chocolonely dat andere merken en chocoladeverwerkers uitnodigt om missiepartners te worden en samen een einde te maken aan misstanden in cacao, zoals illegale kinderarbeid, uitbuiting en ontbossing. De ambitie is om in de komende 10 jaar van 0,5% ingekochte cacao in West-Afrika tot 5% te komen, waarvoor de prijs voor een leefbaar inkomen wordt betaald. De nieuw aangesloten missiepartners helpen in het realiseren van die ambitie.

Marieke Doelman, Operations Lead van Tony’s Open Chain: “Tony’s Open Chain helpt merken om de meest grote problemen in de cacao-industrie op te lossen: illegale kinderarbeid, armoede en ontbossing. Dat doen ze door bonen te kopen bij onze partnercoöperaties volgens Tony's 5 samenwerkingsprincipes, zoals voor de lange termijn de prijs voor een leefbaar inkomen te betalen voor 100% traceerbare bonen. Met deze nieuwe partners aan boord, zetten we samen grote stappen richting systeemverandering in cacao. En met Natra als derde verwerker kunnen we nog meer merken verwelkomen in Tony's Open Chain.”

 


Bureaus

Media

Economisch