Zalando lanceert maatinclusieve schoenencollectie met zeven designermerken

Zalando lanceert maatinclusieve schoenencollectie met zeven designermerken

28-04-2023 (09:25) - Marketing

Op 8 mei lanceert Zalando een inclusieve schoenencollectie die is samengesteld door zeven designermerken: Filling Pieces, Rejina Pyo, Holzweiler, MISBHV, Elleme, GCDS en Eckhaus Latta. De 14-delige collectie varieert van maat 35 tot 46 en is bedoeld om alle schoenenliefhebbers in staat te stellen designerschoenen in hun maat te vinden.

De zeven ontwerpers uit verschillende delen van de wereld verschillen in stijl, maar zijn verbonden door de gedeelde visie om vooruitstrevend, inclusief en klantgericht te zijn. Elk merk heeft schoenontwerpen gemaakt in hun eigen individuele stijl. De collectie zal verkrijgbaar zijn in alle 25 Europese markten waar Zalando actief is.

Het idee voor de collectie kwam voort uit een gesprek met de Helsinki Pride-community, waarvan Zalando al enkele jaren sponsor is. Het leidde tot het inzicht dat veel mensen in de queer-community, zoals transvrouwen of dragqueens, moeite hebben om schoenen in hun maat te vinden, vooral als het gaat om statement-schoenen. Dit benadrukt een bredere blinde vlek binnen de modewereld, aangezien het voor veel consumenten – ook buiten de queer-community – lastig is om designerschoenen in hun maat te vinden.

Geldinvestering voor productie

Voor kleinere designermerken kan het aanbieden van inclusieve maten een uitdaging zijn, vanwege de kosten die gepaard gaan met de productie van extra schoenmallen buiten het typische maatbereik van 36 tot 41 voor damesschoenen. Om deze uitdaging te helpen overwinnen, heeft Zalando de zeven designermerken die de collectie hebben samengesteld een geldinvestering gegeven voor de productie van schoenmallen voor inclusieve maten. Met de nieuwe mallen kunnen de merken in de toekomst zelfstandig maatinclusieve collecties blijven creëren en meer merken inspireren om ook in hun voetsporen te treden.

Walk the Mile

De collectie wordt gelanceerd met een marketingcampagne genaamd 'Walk a Mile' met het in Engeland geboren model en voorvechter van geestelijke gezondheid Reece King, model en voorvechter van genderdiversiteit in de mode Raya Martigny, een Braziliaanse DJ en lid van het creatieve queercollectief 'Chernobyl' Slim Soledad, en het Amerikaanse model Maggie Mauer.

 


Bureaus

Media

Economisch