Zalando zet volgende stap in strategisch partnerschap met Nike

30-09-2022 (11:42) - Marketing

Zalando, een leidend online platform voor mode en lifestyle in Europa, en Nike, Inc. zetten de volgende stap in hun strategische partnerschap en breiden hun langdurige samenwerking verder uit.

De samenwerking brengt Zalando's klantervaring en kennis op het gebied van e-commerce, met meer dan 49 miljoen klanten in 25 markten, samen met Nike's exclusieve assortiment schoenen en kleding, dat consumenten helpt om van sport een dagelijkse gewoonte te maken

"Nike is voor Zalando altijd een belangrijke partner geweest om klanten te enthousiasmeren en inspireren. We kijken ernaar uit om de samenwerking naar het volgende niveau te tillen door onze klanten exclusieve voordelen te bieden als ze op ons platform Nike-producten shoppen", zegt David Schneider, co-CEO bij Zalando.

"Als het startpunt voor mode en lifestyle willen we onze klanten de beste ervaringen en producten bieden. Dankzij dit nieuwe connected partnerschap geven wij klanten van Zalando toegang tot Nike's exclusieve footwear- en kledingassortiment met aantrekkelijke voordelen en onderscheidende ervaring voor Nike-members.”

Alleen voor Nike members

Door hun Nike-account aan Zalando te koppelen krijgen klanten in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, België, Denemarken, Zweden, Finland, Italië en Polen toegang tot een selectie producten die alleen voor Nike members beschikbaar is. Het resultaat is een ongekende winkelervaring waarmee ze een uitgebreid assortiment van Nike schoenen en kleding op Zalando kunnen aanschaffen.

“We weten dat de verwachtingen van de consument hoger zijn dan ooit tevoren. Ons doel is om met hen in contact te komen, hoe, wanneer en waar ze ook willen sporten, winkelen en geïnspireerd worden door sport. Met partners als Zalando kunnen we hen bedienen met meer snelheid, gebruikersgemak en verbinding met ons merk en onze sport dan ooit tevoren,” zegt Carl Grebert, VP/GM bij Nike EMEA.

"Nike is een innovatief en inspirerend merk dat wereldwijd geliefd is, en vooral bij onze klanten in Nederland," zegt Megan Maley, General Manager Benelux, UK & Ireland van Zalando. "Onze klanten worden geïnspireerd door sport en atleten, en ze omarmen de levensstijl van sport volledig. Dankzij dit partnerschap krijgen onze Nederlandse klanten toegang tot een nog breder assortiment aan schoenen en kleding van Nike op Zalando. Met de Nike member-exclusieve producten verhogen we ons assortiment en verdiepen we de klantrelatie."

 


Bureaus

Media

Economisch