Mediahuis neemt RouteYou over

20-11-2023 (10:33) - Media

 Europese mediagroep Mediahuis neemt het Belgische RouteYou over. RouteYou is een navigatieplatform dat is ontworpen om routes te ontdekken, plannen en te delen die geoptimaliseerd zijn voor verschillende buitenactiviteiten zoals wandelen, hiken, fietsen en nog veel meer.

De afgelopen jaren is er een sterke opmars van wandelen en fietsen als gezonde tijdsbesteding. De markt van recreatieve fiets- en wandelnavigatie applicaties groeit ]daardoor steeds verder en het Belgische RouteYou, opgericht in 2005, is hierin één van de pioniers. Tegenwoordig beschikt RouteYou over meer dan 7 miljoen routes gemaakt door een actieve gemeenschap van 15 miljoen unieke bezoekers per jaar.

Met de overname wil Mediahuis het bedrijf verder laten groeien door het integreren van content, het verbeteren van de betrokkenheid van gebruikers op verschillende platforms en het integreren van Mediahuis' ervaring op het gebied van advertenties, digitale abonnementen en data-analyse.

Philiep De Sutter, oprichter en CEO van RouteYou : “Met RouteYou hebben we de afgelopen 18 jaar grenzen verlegd om recreatieve online navigatie mogelijk te maken voor de miljoenen fietsers, wandelaars en andere recreanten die intussen van ons platform gebruikmaken. Met Mediahuis hebben we de ultieme partner gevonden om de toekomst van het RouteYou-platform te verzekeren en succesvol verder uit te bouwen. De expertise van Mediahuis op het vlak van content, advertising en marketing zal ons in staat stellen om de routebeleving van onze gebruikers naar nieuwe hoogtes te brengen. Zo kunnen we onze missie verder waarmaken om hen de mooiste routes te laten vinden, plannen en beleven, onder het motto: “het gaat niet om de bestemming, wel om de route en vooral, met wie je ze aflegt”.

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis groep: “Met de overname van RouteYou verwerven we een ervaren team en uitgebreide content en platformen rond recreatieve buitenactiviteiten. We weten dat onze lezers sterke interesse hebben in wandelen, fietsen en lopen. De integratie van RouteYou biedt mooie opportuniteiten om de service naar de abonnees te verrijken. We zijn ervan overtuigd dat RouteYou en Mediahuis elkaar wederzijds kunnen versterken. We leggen het vervolg van de route dan ook graag samen met hen af.” 


Bureaus

Marketing

Economisch