Nieuw RTL lanceert nieuw logo

Nieuw RTL lanceert nieuw logo

01-05-2023 (12:35) - Media

Op 1 mei krijgt RTL een nieuwe visuele identiteit met één logo. Het meerkleurig logo is overal terug te zien: in de bedrijfscommunicatie en op de TV-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z, de themazenders RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids en op RTL.nl en in de RTL app. RTL wil daarmee zijn kijkers, bezoekers, relaties en werkzoekenden één ervaring bieden. Eén RTL.

Meerkleurige kracht en eenvoud

RTL is de voorkeursbestemming voor verhalen waar Nederland zich in kan herkennen, die verbinden, die het gesprek van de dag bepalen en de actualiteit dichtbij brengen. Deze content vormt het hart van de nieuwe huisstijl. Het nieuwe veelkleurig logo focust op de veelzijdigheid van het aanbod. Het logo kleurt daarom mee met de content en weerspiegelt de verscheidenheid en diversiteit van de programma’s en het online aanbod. RTL is er voor iedereen.

Corporate en zenderlogo’s worden één

Vanaf 1 mei wordt de nieuwe visuele identiteit in Nederland niet alleen uitgerold over het corporate merk, maar ook over alle zenders en op RTL.nl. RTL Nederland wil hiermee één ervaring bieden. Het bedrijf wil dat alle touch points en alle communicatie optellen en bijdragen aan één identiteit, één RTL. RTL Nederland sluit zich met deze rebranding aan bij de Europese uitrol van het RTL merk.

Herkenbare zenderlogo’s

Om het onderscheid tussen de zenders toch duidelijk genoeg te houden is de identiteit in Nederland verder ontwikkeld met CapeRock, een Brand Design Studio uit Amsterdam. Wanneer RTL de kijker aan de hand wil nemen, maakt het bedrijf gebruik van herkenbare zenderkleuren. Zoals het vertrouwde oranje van RTL 4. 


Bureaus

Marketing

Economisch