Qmusic lanceert nieuwe app

Qmusic lanceert nieuwe app

01-11-2022 (14:32) - Media

Radiozender Qmusic lanceert een compleet vernieuwde versie van de Qmusic-app. De update wordt bij alle bestaande gebruikers doorgevoerd. De belangrijkste veranderingen zijn een nieuwe look & feel, relevante content per tijdstip, een nieuwe luistertool en een plek voor podcasts en terugluisterfuncties. 

Mark de Deugd, Marketingmanager Qmusic: "Met een nieuwe look & feel en geavanceerde functies is de Qmusic-app weer helemaal klaar voor de komende jaren." De app is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

Look & feel

De app heeft een nieuw design gekregen met nieuwe foto's van Mattie, Marieke, Domien en de rest van de Qmusic-dj's. Het nieuwe design bevat onder andere duidelijkere knoppen, zogenoemde 'swim lanes' (contentbalken waar de gebruiker horizontaal doorheen scrolt) en bewegende achtergronden bij de kanalen.

Nieuwe luistertool

Met de nieuwe luistertool kunnen luisteraars nog makkelijker naar themakanalen luisteren. Door middel van de duidelijke, retro radiotuner aan de bovenkant van de app switcht de gebruiker tussen de verschillende kanalen.

Relevante content

De content wordt gedurende de dag gerefresht. Zoals bij Video On Demand-platforms is alle content terug te vinden per programma en op de homepage. Tijdens de show van Mattie & Marieke staat automatisch hun belangrijkste content bovenaan en dat is zo voor elke show. Bij het inloggen krijgt de gebruiker een persoonlijke begroeting.

Podcasts

Vanaf nu zijn de dance shows in het weekend, het Top 40 Weekoverzicht en het Qmusic Nieuws van NU.nl gemakkelijk terug te luisteren. Er is een nieuwe player voor ontwikkeld en de app biedt ook ruimte aan podcasts.


Bureaus

Marketing

Economisch