Bella Hadid spreekt zich uit over teruggetrokken Adidas-campagne

Bella Hadid spreekt zich uit over teruggetrokken Adidas-campagne

30-07-2024 (15:42) - Opinie

Bella Hadid heeft voor het eerst gereageerd op de commotie over haar rol in een inmiddels ingetrokken Adidas-campagne.

Hadid, die Nederlands-Palestijnse roots heeft, droeg daarvoor een vernieuwde versie van de SL72-sneakers, die het Duitse merk voor het eerst uitbracht voor de Olympische Spelen van 1972 in München, waar Palestijnse terroristen een moordaanslag pleegden op het Israëlische olympische team. Israël reageerde woedend op de campagne.

Na de kritiek van Israël trok Adidas vorige week de stekker uit de campagne en verwijderde alle reclamebeelden van Hadid op sociale media. "We zijn ons ervan bewust dat er verbanden zijn gelegd met tragische historische gebeurtenissen - hoewel deze volledig onbedoeld zijn - en we verontschuldigen ons voor het ongemak dat is veroorzaakt."

De beslissing van Adidas viel niet bij iedereen in goede aarde. In veel berichten op sociale media werd het merk verweten te bezwijken voor politieke druk, ten koste van Hadids reputatie.

Het model zelf liet tot nu toe niet van zich horen. Maar nu schrijft ze in een Story op haar Instagramaccount dat ze niet op de hoogte was van de historische connectie. "Ik zou me nooit bewust verbinden aan wat voor kunst of werk dan ook dat is gelinkt aan een vreselijke tragedie."

Bella Hadid voor Adidas .Beeld Adidas

 


NOS.nl