Flavia Ramos Costa genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2022

Flavia Ramos Costa genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2022

06-01-2023 (09:30) - Prijzen

Onderneemster Flavia Ramos Costa is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2022. Zij is de enige expert in sociale integratie en inburgering die is genomineerd.

De aanleiding voor de nominatie van Ramos Costa is haar werk waarbij ze mensen helpt om op een mooie en positieve manier te integreren in Nederland. Ook wordt het organiseren van het eerste echte integratiefestival halverwege 2022 genoemd als reden van de nominatie.

Integratie win-win

De missie van Flavia Ramos Costa is om van integratie een win-win situatie te maken. 96% van haar klanten die aankloppen bij haar bedrijf Compasso Social, zijn vrouwen. Deze vrouwen hebben net als Ramos Costa alles achtergelaten en zijn zoekende naar hun plek in Nederland. Ramos Costa: ‘’Deze vrouwen vallen vaak tussen wal en schip. Ik breng ze onder de aandacht van bedrijven, overheid en instellingen. Daarnaast vertegenwoordig ik de groeiende groep Brazilianen in Nederland.”

Vrouw in de Media Awards

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam op 26,7 procent. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Ramos Costa: “Ik ben aangenaam verrast dat mijn werk in de integratie- en inburgeringssector het afgelopen jaar zo is opgevallen.” Uit de top 3 genomineerden uit Noord-Holland die voor 14 januari 2023 de meeste stemmen trekken, wordt de winnaar door de jury bepaald. De awards worden jaarlijks georganiseerd door sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media (VIDM).

Regionaal naar landelijke Vrouw in de Media nominatie

Tot 1 december 2022 konden journalisten en het publiek namen voordragen. Bij deze voordracht werd door de jury gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2022. De jury voor Noord-Holland bestond uit advocate Vivian Acquah, hoofdredacteur Corine de Vries, radiojournalist NPO Radio 1 Mireille van der Werff. Onderneemster Flavia Ramos Costa werd met succes voorgedragen en door de regionale jury voor Noord-Holland geselecteerd voor de Vrouw in de Media award 2022.

Over Flavia Ramos Costa

Flavia Ramos Costa is de founder van Compasso Social en een sociaal integratie en inburgering expert. De van oorsprong Braziliaanse helpt met integratie  en organiseerde in 2022 het eerste integratiefestival. Eerder werd ze winnaar van de publieksprijs van de South East Parade.

Tot 14 januari 2023 kan via deze link op haar worden gestemd om haar op de landelijke nominatie lijst te krijgen.