Winnaars Binge Awards 2023 bekend

09-06-2023 (09:30) - Awards

De vierde editie van de Streaming Video Awards, waarbij awards worden uitgereikt aan de beste videocontent op de streamingdiensten van Nederland, levert een aantal verrassende winnaars op.

In Beeld & Geluid zijn vanavond voor de vierde keer de Binge Awards uitgereikt. In aanwezigheid van streamingplatformen, tv-producenten, mediabureaus en omroepen zijn prijzen toegekend aan de beste films, series en realityshows die het afgelopen jaar in Nederland te zien waren op de streamingdiensten.

Winnaars Binge Awards 2023

Beste Serie: The Last of Us – HBO Max
Beste Film: Luther: The Fallen Sun - Netflix
Beste Realityshow: De Verhulstjes – Videoland
Beste Nederlandse Productie: Oogappels – NPO Start
Meest Bingewaardige Serie: The Kardashians – Disney+

Om genomineerd te kunnen worden voor de Binge Awards 2023 tellen vier factoren mee: populariteit, waardering, engagement en Net Promoter Score (of iemand de videocontent aanraadt aan een ander). Bindinc. gebruikt hun nieuwe dienst VOD Insights om de populairste videocontent te selecteren. Deze dienst analyseert maandelijks het kijkgedrag van 4.000 Nederlanders op de streamingdiensten. Vanuit deze onafhankelijke data worden de winnaars geselecteerd. Op deze manier bepaalt niet alleen de populariteit of iemand een Binge Award wint, maar speelt de waardering van de kijker ook een grote rol.