AGU presenteert Upcycling collectie

01-06-2023 (11:58) - Sustainable

Met haar nieuwe Upcycling-collectie zet AGU nog een tandje bij om de fietsindustrie te verduurzamen. Regenjassen, fietstassen én Team Jumbo-Visma shirts (seizoen ‘22) uit oude collecties, zijn in hun geheel hergebruikt en omgetoverd tot een gelimiteerde oplage van prachtige nieuwe items.

Je herkent in de Upcycling-tassen meteen de oude shirts van kampioenen als Jonas Vingegaard of de iconische en stijlvolle regenjassen van AGU. De volledige Upcycling-collectie wordt handgemaakt in Nederland. Dat betekent dat niet alle materialen en producten de hele wereld over zijn gegaan om fietsliefhebbers iets nieuws te kunnen bieden. Zo blijft de ecologische voetafdruk van de Upcycling-collectie minimaal.

De duurzaamste weg

Bij upcycling wordt niet alleen de grondstof van een product hergebruikt, zoals bij recycling het geval is, maar juist het gehele product. Daarom zie je in de producten van de Upcycling-collectie fragmenten terug uit de iconische Team Jumbo-Visma shirts en regenkleding of tassen van AGU. Met upcycling worden er dan ook minder materialen aangeschaft, minder grondstoffen gebruikt, en wordt er dus minder CO2 uitgestoten. 

Gelimiteerde oplage met uniek nummer

Met Upcycling, tilt AGU duurzaamheid weer naar een volgend niveau. Van oude collecties in het magazijn, heeft AGU samen met een Amsterdams atelier deze eerste Upcycling-collectie gemaakt. Deze komt in een zeer beperkte oplage van Handlebar Bags, Bidon Slingbags en Keychains waarvan geen één hetzelfde is. Dit doordat de bestaande AGU kleding in nieuwe patronen is geknipt. Naast de stoffen, zijn ook de ritsen, knopen en zakken hergebruikt voor de Upcycling-items. Het overige materiaal dat niet is gebruikt wordt gerecycled. Dit betekent dat echt niets van de hergebruikte AGU producten verloren gaat.

De Upcycling producten worden verpakt in een 100% duurzame craft giftbox. Ieder item heeft een ‘Certificate of Authenticity’ en is, door de naaister die de tas heeft gemaakt, met de hand voorzien van een uniek nummer. 

De collectie is vanaf nu onder meer verkrijgbaar via de website en op geselecteerde verkooppunten.