air up verplaatst hele productie naar Europa

air up verplaatst hele productie naar Europa

13-02-2023 (10:22) - Sustainable

air up maakt bekend dat de volledige productie van geurpods naar Nederland verplaatst wordt. Hiermee legt het bedrijf de basis om de hele productie in Europa te vestigen. 

De geurpods zijn onderdeel van het navulbare drinksysteem van air up, waar smaak door middel van geur aan water wordt toegevoegd. Het nieuwe productiecentrum werd geopend in de Rotterdamse vestiging van Euro Caps, fabrikant van single-serve producten. In samenwerking met Optima, bedrijf voor vul- en verpakkingsmaterialen.  

Efficiëntie

Met de nieuwe pod-productielocatie, en andere aanstaande productiecentra-openingen dit jaar in Duitsland en Oostenrijk, wordt de hele productie in Europa gevestigd. Lena Jüngst, medeoprichter en Chief Evangelist: "Dit brengt ons dichterbij zo kort mogelijke transportroutes. Nu kunnen we 430.000 pods vervoeren in één vrachtwagen; wat neerkomt op meer dan 2 miljoen liter gearomatiseerd water! Dit maakt het vervoer van onze pods tot 99% efficiënter dan bijvoorbeeld dat van waterflessen van 500 ml voor eenmalig gebruik."