AkzoNobel lanceert 'Let's Colour' project in Pakistan

22-02-2024 (15:12) - Sustainable

Akzonobel heeft huizen in Pakistan voorzien van een nieuwe laag verf om de temperatuur te verlagen. In samenwerking met de Akhuwat Foundation lanceren zij het 'Let's Colour' project.

De verfproducent heeft ongeveer 1000 huishoudens in de Pakistaanse stad Mustafabad, geholpen met het verkoelen van hun huis. In de warme zomermaanden kan de temperatuur namelijk oplopen tot 50 graden celcius. Maar, met de unieke Keep Cool technologie in hun verf kan de temperatuur van het oppervlakte van de huizen teruglopen naar 5 graden celsius. 

Gelikte toekomst

Een team van 26 schilders en 41 vrijwilligers hebben 8250 liter verf gebruikt om ongeveer 6000 inwoners te voorzien van een koelere woning. Mubbasher Omar, Chief Executive Officer van AkzoNobel Pakistan, is trots op het project: "De transformatie heeft geleid tot een hernieuwd gevoel van trots en we zijn blij dat we een levendigere toekomst voor Mustafabad hebben geschilderd."

Het 'Let's Colour' project is totstand gekomen in 2009. Tot nu toe heeft het initiatief meer dan 3000 projecten opgeleverd, waarmee 2,2 miljoen liter aan verf is gedoneerd.