Anne&Max en chef Levie komen met 'planeetaardige' worst

01-03-2024 (12:23) - Sustainable

Koffiecafé Anne&Max lanceert vandaag de Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. De speciale worst bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees en is gedurende de hele maand maart te bestellen in alle filialen van Anne&Max.

Om nog meer mensen kennis te laten maken met dit planeetaardige alternatief besloten Wobbe van Zoelen, oprichter van Anne&Max, en Samuel Levie hun krachten te bundelen. Samen met Lars van Leijen, chef en menu-curator van Anne&Max, bedachten zij de Brandt & Levie Hotdog. 

Mooie middenweg

Met de speciale hotdog willen Anne&Max en Samuel Levie de aandacht vestigen op de eiwittransitie richting een steeds plantaardiger dieet. Wobbe van Zoele, oprichter Anne&Max, vertelt: “Ik geloof dat ‘zorgzaamheid’ over een duurzame wereld bij ons als ondernemers ligt en niet bij de gast. Om de vleeseters die bewustere keuzes willen maken, maar niet over willen stappen naar een volledig plantaardig dieet, een handje te helpen is de Brandt & Levie Hotdog een mooie middenweg. Met dit soort initiatieven kunnen gasten genieten van een smaakvol, gezond en eerlijk gerecht.”

Boek 'Worstelingen'

Als onderdeel van de campagne maken gasten ook kans op het boek 'Worstelingen'. Samuel Levie, medeoprichter Brandt & Levie, vertelt hierin over de worstelingen en kansen van vleesliefhebbers: “Samen met mijn compagnons Jiri en Geert hebben we Brandt & Levie opgericht met de missie om mensen te inspireren om minder en beter vlees te eten. Het streven naar een betere wereld begint vaak met kleine veranderingen in onze dagelijkse gewoonten. Met zowel dit boek, als initiatieven als de Brandt & Levie Hotdog hoop ik dat meer mensen het gesprek aangaan over de toekomst van ons voedselsysteem. Ik wil laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om je vleesconsumptie te minderen en dat er op smaak geen concessies nodig zijn.”

Via deze link maak je kans op een exemplaar van 'Worstelingen'.