ARK Natuurontwikkeling eerste partner van EarthToday

11-05-2021 (10:17) - Sustainable

ARK Natuurontwikkeling is de eerste partner van EarthToday en Union of Nature Foundation (UON) met natuurgebied in Nederland, waarmee het nu ook mogelijk is om lokale natuur toe te voegen en te beschermen via dit internationale samenwerkingsverband. Op EarthToday.com kunnen consumenten en bedrijven wereldwijd vierkante meters natuur beschermen voor €1,20 per vierkante meter. Naast internationale natuurorganisaties als Rewilding Europe, WILD Foundation, International Fund for Animal Welfare (IFAW), Justdiggit, Peace Parks Foundations, Rainforest Trust en Fundaçion Rewilding Argentina, is met ARK Natuurontwikkeling nu ook een groene organisatie in Nederland aangesloten bij de grensoverschrijdende samenwerking.

"Als innovatieve natuurorganisatie willen we laten zien hoe maatschappelijke veranderingen voortdurend leiden tot nieuwe kansen voor natuur en landschap", zegt Jos Rademakers, directeur van ARK Natuurontwikkeling. "In Nederland en Europa. We stimuleren mensen om die kansen te pakken, vanuit de overtuiging dat meer ruimte voor de natuur in ons denken en handelen de kwaliteit van leven vergroot. Voor mens en natuur." EarthToday verbindt hiermee natuurorganisaties op zowel lokaal als internationaal niveau met elkaar op vernieuwende manier.
 

ARK Natuurontwikkeling

ARK ontwikkelt meer wilde natuur en brengt graag nieuwe ideeën in praktijk. ARK spant zich in om ontbrekende percelen, die vaak nog in agrarisch gebruik of eigendom van particulieren of bedrijven zijn, aan te kopen en om te zetten naar natuur. Via ruilingen wordt meteen ook de agrarische structuur versterkt. ARK werkt hierbij nauw samen met grondeigenaren, overheden, agrariërs en landschapsorganisaties.
 

EarthToday

Consumenten en bedrijven die een m2 beschermen op EarthToday ontvangen een uniek digitaal 'bewijs van bescherming' dat wordt uitgegeven door Union of Nature Foundation (een internationaal samenwerkingsverband van natuurbeschermingsorganisaties) en op naam wordt geregistreerd. De geolocatie wordt gemarkeerd door een virtuele vlag op de betreffende vierkante meter te planten en is virtueel te bezoeken. De vierkante meter natuur wordt beschermd door een van de deelnemende natuurbeschermingsorganisaties.