ASICS publiceert Duurzaamheidsrapport 2022

16-06-2023 (11:03) - Sustainable

ASICS publiceert zijn 2022 Sustainability Report, dat een overzicht geeft van de vooruitgang van het bedrijf op het gebied van middellange en lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen. Geïntegreerd in de VISION2030 en het Mid-Term Plan, omvat het ASICS duurzaamheidsraamwerk twee belangrijke pijlers - "People" en "Planet" - die elk duurzaamheidsacties aansturen in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN.

Het belangrijkste resultaat voor 2022 is de introductie van de sneaker met de laagste CO2-uitstoot "GEL-LYTE™ III CM 1.951" wereldwijd, die  1,95 CO2e per paar uitstoot tijdens zijn productlevenscyclus.

Consumenten & gemeenschappen

ASICS kondigde de resultaten aan van zijn wereldwijde onderzoek "ASICS State of Mind Index2", waaruit bleek dat er een positief verband bestaat tussen lichaamsbeweging en mentaal welzijn. Uit het onderzoek van ASICS bleek dat slechts 15 minuten en 9 seconden beweging al voldoende zijn om de stemmingsverbeterende effecten te voelen.

Vrouwelijke managers

In 2022 steeg het percentage vrouwelijke managers bij ASICS van 33,7% naar 38,3%. ASICS heeft zich ertoe verbonden om tegen 2023 wereldwijd minstens 35% vrouwen te vertegenwoordigen in management- en seniorfuncties.

Toeleveringsketens

In 2022 ontwikkelde ASICS een "ASICS Human Rights Policy3" en richtte een Human Rights Committee op om verwachtingen en richtlijnen te definiëren voor de leveranciers om ervoor te zorgen dat ASICS verantwoordelijkheid neemt voor zijn impact in de hele waardeketen.

Als onderdeel van de zorgvuldigheid op het gebied van mensenrechten erkent ASICS de impact van aankooppraktijken op arbeiders in de toeleveringsketen en stimuleert het verantwoorde aankooppraktijken om de arbeidsomstandigheden van leveranciers te verbeteren.

Planeet

ASICS had de eer om te worden vermeld in een PaSTI5-presentatie van het Ministerie van Milieu tijdens de COP274, als casestudy van een bedrijf dat klimaatactie onderneemt in de hele toeleveringsketen.

Vermindering van CO2-uitstoot en gebruik van gerecycled polyester

Op weg naar Net Zero emissies in 2050 heeft ASICS de CO2-uitstoot van onze directe activiteiten in 2022 met 22,0% verminderd. ASICS heeft ook nauw samengewerkt met hun partnerfabrieken om het ASICS Green Procurement Policy te implementeren om de CO2-reductie in de toeleveringsketens te bevorderen, zoals het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energie. ASICS boekt ook vooruitgang om tegen 2030, 100% van het gebruikte polyester te vervangen en heeft meer dan 30% van de vervangende standaardpolyestermaterialen in 2 jaar vervangen.

Producten

ASICS lanceerde de innovatieve 3D-geprinte ZANDAL "ACTIBREEZE™ 3D SANDAL"6 , die atleten helpt fysiek en mentaal te herstellen na een prestatie. ASICS introduceerde ook 's werelds sneaker met de laagste CO2-uitstoot "GEL-LYTE™ III CM 1.95", die slechts 1,95kg CO2e per paar uitstoot tijdens zijn productlevenscyclus.

Het volledige duurzaamheidsrapport van ASICS is hier te vinden.