Autodelen: Mobiliteit toegankelijk en duurzamer

Autodelen: Mobiliteit toegankelijk en duurzamer

14-11-2023 (13:33) - Sustainable

"Autodelen is niet zomaar een dienst - het gaat over mobiliteit toegankelijk maken en ons toewijden aan duurzaamheid", zegt Alain Visser, CEO van Lynk & Co. "Het is onze manier om een revolutie teweeg te brengen in de essentie van autobezit en de weg vrij te maken voor een duurzamere en inclusievere toekomst, één rit per keer.”

Uit cijfers van Lynk & Co blijkt dat Nederland de leidende markt is voor autodelen: ruim 1 op de 5 Nederlandse Lynk & Co members maakt al gebruik van autodelen. In een maatschappij waar auto’s gemiddeld 96% van de tijd stilstaan en traditionele autofabrikanten een reeds verzadigde markt overspoelen, is de eenvoudige en toekomstgerichte aanpak van autodelen de oplossing volgens Lynk & Co.

Efficiënt

Het idee is dat auto's efficiënter gebruikt kunnen en moeten worden, zodat iedereen toegang krijgt tot mobiliteit, zonder dat er nieuwe voertuigen worden toegevoegd aan de toch al overvolle stedelijke gebieden. Dat autodelen werkt blijkt uit de cijfers: tot nu toe zijn Lynk & Co auto's samen meer dan 1,5 miljoen uur gedeeld en het totale aantal deelauto's heeft de 18.000 overschreden.

Autodeelcommunity

Lynk & Co is toegewijd aan het creëren van een community rond autodelen voor de lange termijn. Om dit op gang te brengen, was het van cruciaal belang om een gebruiksvriendelijke interface te ontwikkelen die uitleners stimuleert om meer te doen dan alleen het verminderen van de CO2-voetafdruk. In alle opzichten zijn de auto’s gebouwd om gedeeld te worden, elke 01 is uitgerust met geïntegreerde technologie die autodelen mogelijk maakt. Alle boekingen en transacties verlopen eenvoudig en veilig via de gebruiksvriendelijke app en alle deelauto's zijn volledig verzekerd door Lynk & Co.

Delen gaat niet alleen over duurzaamheid, het levert ook geld op. In de afgelopen 12 maanden verdienden de autoleners van Lynk & Co gezamenlijk 850.000 euro aan het delen van hun auto's. Elke maand dekken meer en meer Lynk & Co members hun maandelijkse membershipkosten met het geld dat ze verdienen door hun auto te delen.