B Corp Month: This way forward

B Corp Month: This way forward

18-03-2024 (15:07) - Sustainable

B Corp Month is een jaarlijkse, wereldwijde campagne. Elk jaar in maart komen B Lab en de wereldwijde B Corp-gemeenschap samen om alles te vieren rondom een B Corp zijn. Ze delen onder andere manieren waarop ze van plan zijn hun impact in de toekomst te vergroten en verder te gaan dan business as usual. Dit jaar met als thema This Way Forward.

Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 8.000 B Corps, waarvan zo’n 250 in Nederland. Van de in totaal ruim 150.000 bedrijven die de B Impact Assessment hebben gebruikt om hun prestaties te meten, heeft slechts 3% de certificering aangevraagd en ontvangen. Enkele zeer succesvolle B Corps die ook in Nederland actief zijn, zij onder andere:

Davines

Davines doet zijn best voor de wereld, om door middel van schoonheid, ethiek en duurzaamheid een goed leven voor iedereen te creëren. De producten van Davines hebben een reeks aan verschillende natuurlijke shampoos, conditioners, haarmaskers en styling producten. Bij de tweede B Corp-hercertificering heeft het merk een score van 123,5 behaald. Davines is ook een Benefit Corporation en opereert op een duurzame en transparante manier ten aanzien van mensen, gemeenschappen, land en milieu, bezittingen en culturele en sociale activiteiten. Zo werkt het bedrijf samen met EthioTrees, een koolstofcompensatieproject dat bodem- en bosherstel ondersteunt in Ethiopië.

[COMFORT ZONE]

Met de hoogwaardige, resultaatgerichte huidverzorgingsproducten van [comfort zone] zorg je voor je lichaam en geest. Een goed leven voor iedereen creëren: professionals in huidverzorging, hun klanten en anderen wiens wereld we delen. Als huidexpert helpt het bedrijf het ecosysteem van de huid zijn optimale balans en vitaliteit te bereiken in een steeds veranderende omgeving, wat de comfortzone van de huid genoemd wordt. Na meer dan 20 jaar voortdurend onderzoek laat het laboratorium zich nu ook inspireren door de wetenschappelijke tuin in de Davines Village in Parma, Italië. 

Tony's Chocolonely

Tony's Chocolonely vindt dat zaken doen op een eerlijke en verantwoorde manier de norm moet zijn, niet een uitzondering. Het is een impactbedrijf dat chocolade maakt (niet andersom) en wil een einde maken aan de ongelijkheid in de cacao-keten. Tony's laat zien dat het mogelijk is om commercieel succesvol te zijn en tegelijkertijd impact te maken. De 3 belangrijkste B Corp-criteria sluiten volledig aan bij hun manier van werken: niet alleen je negatieve impact beperken, maar de industrie als geheel willen verbeteren, volgens een holistische aanpak, waarbij geld een middel is, nooit een doel. 
Eigen gepersonaliseerde repen maken? Dat kan met 10% korting met de code BCORP10!

Bocca was de eerste Specialty koffie brander in Nederland, de eerste met een duurzame koffiebrander én de eerste met een True Price-Koffie

BOCCA

De koffieboeren uit Ethiopië en Brazilië staan bovenaan in whatsapp bij familiebedrijf Bocca. De koffiedrinkers van Bocca drinken geen rommel, maar investeren in ‘the finest’. En koffie is alleen maar fijn als alles van productie tot de eerste slok klopt. De tijd en liefde van het bedrijf zit in de smaak, in een eerlijk proces, in een passende kwaliteit koffie en in de relatie met klant, niet in praatjes. De koffiebonen van Bocca worden in het seizoen en met de hand geplukt als de boon er klaar voor is. Dit doen ze al ruim 20 jaar. Met dezelfde boeren die zij oprecht hun vrienden kunnen noemen. Daarna worden de bonen in Nederland gebrand. Niet omdat het nergens anders ter wereld kan, maar omdat je vijf keer de hoeveelheid containers nodig hebt om gebrande koffie te verschepen. Zo voorkomen ze onnodige kilometers en is de koffie altijd vers en consistent in smaak.

Om de B-corp maand te vieren heeft Bocca een single origin koffie geselecteerd van Haile Gebre: een Ethiopische koffieboer waar ze al meer dan 20 jaar mee samenwerken. Samen hebben ze de kwaliteit en waarde verbeterd en is dit nu één van de beste koffies uit de Guji regio. Als single origin is deze koffie beperkt beschikbaar tijdens B-corp Month.