BLUE RIVET: jeans met een duurzame basis

11-01-2022 (15:20) - Sustainable

De denimmarkt blijft aantrekken en dat is terug te zien in het aantal aanbieders en het toenemend aantal fast fashion producten binnen deze markt. Blue Rivet jeans wil verschil maken met hun concept: direct verkopen aan de consument zonder tussenschakel en de keuze uit één jeans. Dit model, de N01 Slim, is stijlvol, makkelijk online te bestellen én gemaakt binnen een zo duurzaam mogelijk productieproces. Een eenvoudig businessmodel met grootse ambities.

Nederland is de tweede grootste denim importmarkt in Europa en de derde grootste exporteur in de EU. Maar liefst 55 procent van die markt is weggelegd voor één van de populairste kledingstukken ter wereld: de mannenjeans. In 2019 was mannendenim in Nederland goed voor een totale marktwaarde van 744 miljoen euro. Een bedrag dat in de toekomst niet zo snel zal dalen, want al sinds 2014 groeit de denimmarkt voor mannen gestaag, met gemiddeld 8,2 procent per jaar.
 

Stijlvol en tijdloos

Het is geen verrassing, maar denim is big business. Helaas zorgt de populariteit van het product nog té vaak voor een overaanbod (aan fast fashion). Blue Rivet wilt met hun concept van één perfecte jeans in 10 verschillende wassingen en 27 verschillende maten een klantvriendelijker en duurzamer alternatief bieden, door stijlvolle, tijdloze kwaliteitsjeans direct – zonder 'middle man'- aan te bieden aan de consument. Dit betekent ook geen onnodige restvoorraad. Op deze manier wilt het merk het online aankoopproces extra eenvoudig en overzichtelijk houden. Daarbij zijn de materialen van Blue Rivet recycled en organic en zijn de prijs evenals het productieproces 100% fair. Voor simple, solid style – snel, eenvoudig en met een goed geweten gekocht.


Cutting out the middle man

Om het traject transparant en eenvoudig te houden kiest Blue Rivet ervoor om de middenman te skippen en direct aan de consument te verkopen. De consument kan daarbij rekenen op een eerlijke prijs. Daarnaast wil Blue Rivet jeans het vinden van de juiste jeans zo makkelijk mogelijk maken voor de man. Dus geen gedoe in een pashokje maar lekker online vanuit je luie stoel, zodat je de jeans thuis kunt passen wanneer het jou uitkomt. De online fit-finder helpt Blue Rivet-klanten meteen de juiste maat te vinden. Zo is de kans groter dat de stijlvolle jeans de eerste keer al perfect zit.


Eerlijk productieproces

Voor het kleuren van de Slim N01 gebruikt Blue Rivet de Indigo Flow-techniek, een innovatieve kleurwassing die technologie en duurzaamheid combineert. Het resultaat is een schoner kleuringsproces dat tot 70% minder water verbruikt en zorgt voor een betere opname van de kleur zodat ook het afvalwater een stuk minder vervuild achterblijft. Het katoen voor de jeans komt van eerlijke plantages in de VS, Griekenland of Turkije, afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit van de oogst.