Bolsius en Intratuin introduceren 'Candle Swap Stations'

Bolsius en Intratuin introduceren 'Candle Swap Stations'

24-10-2023 (14:12) - Sustainable

Jaarlijks worden in Nederlandse supermarkten en drogisterijen ongeveer 3,5 miljoen geurkaarsen verkocht, waarvan veel in glaswerk voor eenmalig gebruik. Gewoonlijk eindigt dit glas na gebruik, samen met de resten wax, in de glas- of prullenbak.

Kaarsenmaker Bolsius en groenexpert Intratuin slaan de handen ineen om te laten zien dat dit ook duurzamer kan. Tijdens de Nationale Klimaatweek starten ze een grootschalige activatie en plaatsen in 55 filialen van Intratuin 'Candle Swap Stations' waar iedereen oude kaarsresten en glazen houders kan inleveren in ruil voor korting op de aankoop van een Bolsius CleanLight starterkit. Deze innovatieve, navulbare kaarsenhouder heeft een speciaal ontwerp waardoor zowel glas- als waxverspilling wordt geminimaliseerd. De ingeleverde glazen houders worden verwerkt tot grondstoffen door afvalexpert Van Kaathoven, terwijl The Upcycle de wax omzet in nieuwe producten.

Besparing

In een gezamenlijke inspanning om bewustwording te vergroten en refill-alternatieven onder de aandacht te brengen, bundelen Bolsius en Intratuin hun krachten. Gedurende drie weken kunnen consumenten waxresten, zoals resten van stompkaarsen of dinerkaarsen, en oude glazen kaarsenhouders inleveren. Als beloning ontvangen ze korting op de aankoop van een Bolsius CleanLight starterkit. Met de introductie van deze innovatie in 2022 zette de kaarsenmaker een stap richting verduurzaming van het assortiment. Dankzij het speciale, gepatenteerde ontwerp van de glazen kaarsenhouder brandt elke navulling volledig op, waardoor de houder keer op keer kan worden hervuld, zonder wax en glas te verspillen. Na ongeveer acht keer hervullen wordt al één kilogram glas bespaard, en als iedereen overstapt op hervullen, levert de innovatie op jaarbasis een besparing op van ruim 500.000 kilogram glas.