Bonduelle behaalt B Corp-certificering

Bonduelle behaalt B Corp-certificering

07-10-2024 (13:40) - Sustainable

Bonduelle heeft de B Corp-certificering behaald in Nederland. Deze erkenning onderstreept Bonduelle's toewijding aan duurzame en sociale verantwoordelijkheid en markeert een belangrijke mijlpaal in haar missie om bij te dragen aan een betere wereld.

“B Corp-certificering is een proces van voortdurende verbetering” - zegt Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord-Europa. “Hiermee bevestigen we onze toewijding aan duurzaamheid en ethische bedrijfsvoering. Een commitment dat al zeven generaties lang wordt nageleefd en waar we ontzettend trots op zijn!”

Bonduelle heeft speciale programma’s ontwikkeld om consumenten en chefs te inspireren en te helpen in de overgang naar een plantaardig dieet. Zo heeft het bedrijf als doel om 80% van haar partner telers regeneratieve landbouw te laten toepassen in 2030. Daarnaast kijkt Bonduelle jaarlijks naar de tevredenheid en betrokkenheid van haar medewerkers. Ze hopen in 2025 een betrokkenheid percentage van 75% te behalen.

Naast Nederland zijn ook de Bonduelle-landen Frankrijk, Denemarken, België, Spanje, Portugal en Duitsland sinds deze maand B Corp. Hiermee is 80% van de omzet van de Bonduelle Groep B Corp-gecertificeerd. De ambitie van de Bonduelle is om met de gehele organisatie B Corp-gecertificeerd te zijn in 2025.