Bonduelle komt met verduurzaamde blikken

09-02-2024 (13:50) - Sustainable

Bonduelle houdt het op blik. Tijdens de wereldpeulvruchtenweek lanceert Bonduelle haar nieuwe blikverpakkingen. De nieuwe etiketten hebben een moderne en vrolijkle uitstraling en daarnaast benadrukt het merk de duurzame voordelen van blik: 'Blik is superieur'.

Het nieuwe merklogo symboliseert de transitie van groenten merk naar een plantaardig merk. Daarnaast is er een duidelijke kleursegmentatie aangebracht in de etiketten om de verschillende groenten types van elkaar te onderscheiden en navigatie op het schap te bevorderen. 

Onacceptabel

De peulvruchten blijven in blik omdat groentemerk Bonduelle geen concessies wil doen aan kwaliteit en smaak en omdat blik bovendien de meest recyclebare verpakking is. Lianne Hanenberg, Marketing Director van Bonduelle Noord-Europa“Bonduelle, vertelt het volgende: “Bonduelle is superieur in blik. De huidige recycle-rate van voedsel in karton is te laag, en dat is voor Bonduelle onacceptabel. Een blik daarentegen is circulair, en dat vinden wij belangrijk”

Duurzaamheid een peulenschil 

Zowel de overheid als de supermarkten stellen hoge eisen aan verpakkingen. Zo wil Albert Heijn zo duurzaam mogelijk verpakken met focus op verpakkingsreductie, recyclebaarheid en het toepassen van gerecycled materiaal.

Blik voldoet aan de hoogste verpakkingscriteria:
100% recyclebaar
Een oude blikverpakking wordt zo weer een nieuwe voedselverpakking, met behoud van kwaliteit. Terwijl andere soorten verpakkingen niet weer tot een voedselverpakking gerecycled kunnen worden.

Blik is belangrijk in de Europese doelstelling om circulair te worden
Europa heeft als doelstelling om in 2050 volledig circulair te zijn. Circulariteit draait erom dat we materialen gebruiken die eindeloos recyclebaar zijn. Blik is, samen met glas, één van de weinige circulaire verpakkingen.

Producten  blijven langer goed houdbaar
Waar plastic en karton gemiddeld 1,5 tot 2 jaar houdbaarheid garanderen, halen producten in blik gemakkelijk 4-5 jaar houdbaarheid. Belangrijk om voedselverspilling te verminderen.