Boombrush ontwikkelt duurzame elektrische tandenborstels 'The Brush'

08-02-2024 (15:30) - Sustainable

Nederlandse start-up Boombrush verovert de tandenborstelmarkt met zijn duurzame elektrische tandenborstels.

Oprichter Kim Hiemstra constateerde dat borstelkopjes van standaard elektrische tandenborstels na een aantal weken weggegooid worden, waardoor de berg met plastic afval ieder jaar groeit. Daarom ontwikkelde zij een elektrische tandenborstel - The Brush - met een eigen recycleprogramma. Samen met een batterijduur van 90 dagen voor een extra lange levensduur heeft de tandenborstel minder impact op het milieu. 

The Brush

In samenwerking met mondzorgprofessionals heeft Boombrush een krachtige sonische tandenborstel ontwikkeld: The Brush. De tandenborstel vibreert tussen de 30.000 en 40.000 keer per minuut, waardoor deze kan reinigen op moeilijk bereikbare plekken waar een normale (elektrische) tandenborstel niet bij kan. The Brush heeft vijf handige poetsstanden en een poetscoach, die je iedere 30 seconde een herinnering geeft om een ander gedeelte van je mond te poetsen. Hiermee kun je gemakkelijk een gezonde mondroutine ontwikkelen.

Repeat & recycle

Met het Repeat-abonnement ontvang je elke acht weken per post een nieuw borstelkopje en tandpasta. The Brush wordt geleverd met een recyclezak waarin je acht borstelkopjes of tandpastatubes kunt verzamelen. Wanneer de zak vol is, kan deze kosteloos geretourneerd worden naar Boombrush. De borstelkopjes en tubes worden met lokale partner Plasticiet volledig gerecycled tot meubelpanelen en je ontvangt een nieuwe recyclezak. Bij aankoop van een nieuwe Brush kunnen eenmalig mondzorgproducten en opzetborstels van andere merken geretourneerd worden, zodat er minder plastic wordt verspild. Alle Boombrush-verpakkingen zijn plasticvrij en worden in Nederland geproduceerd om de impact van transport te verminderen.

Kim Hiemstra, CMO Boombrush: "In 2024 zullen we ons volledig concentreren op het uitbreiden van ons mondzorgpakket met stokers, tandenragers, flosdraad en fluoridevrije tandpasta. Daarnaast zijn we druk met het ontwikkelen van nieuwe Brush designs."