Branding A Better World stuurt groene Swap Sint de straat op

29-11-2021 (14:31) - Sustainable

Social impact bureau Branding A Better World heeft voor Swap Sint, een initiatief van Swip Swap, een ludieke actie op touw gezet. Swap Sint is een initiatief om het Sinterklaasfeest te verduurzamen. Voor de actie ging de groene hulpsinterklaas ‘Swap Sint’ op een elektrische bakfiets vol tweedehands speelgoed langs de deuren van ouders en kinderen om speelgoed te ruilen. Doel van de actie was om naamsbekendheid te genereren en te laten zien dat je Sinterklaascadeaus ook kunt ruilen in plaats van alleen maar nieuw kopen. Met Swap Sint wil Swip Swap uiteindelijk een cultuuromslag creëren in consumentengedrag.
 
Tijdens de actie verzamelde een groep kinderen zich om de met speelgoed gevulde bakfiets van Swap Sint. Zij konden een stuk speelgoed meenemen waar zij niet meer mee speelden, en deze ruilen voor een ander stuk speelgoed uit de bakfiets. Per kind werden er uiteindelijk meerdere stuks speelgoed geruild. Het hele gebeuren kon rekenen op verraste reacties van voorbijgangers en enthousiaste kinderen.
 

Tweedehands eerste keus

Het idee voor Swap Sint is ontstaan vanuit een manier om het Sinterklaasfeest duurzaam te vieren. 66% van het speelgoed in huishoudens wordt niet meer gebruikt, terwijl de speelgoedfabrieken in Spanje overuren draaien. De missie van Swap Sint: tweedehands eerste keus maken, en zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven. Naast de actie wordt dit gefaciliteerd via de landelijke Swap Sint ruilmarkten en de Swip Swap speelgoed ruil-app. Zo kan iedereen onderdeel worden van de duurzame ruil beweging van Swap Sint en impact maken en laat Swip Swap zien dat cadeaus ruilen niet alleen heel logisch en leuk is, maar ook nog eens heel voordelig. Voor de portemonnee én het milieu. Hoe meer er geruild wordt, hoe minder onnodig afval en CO2 door de productie van nieuw speelgoed, verpakkingsmaterialen en transport, en hoe meer duurzaam speelplezier voor ieder kind.
 

Over Swip Swap

Swip Swap is een platform om speelgoed met elkaar te ruilen. Naast de ruilmarkten kan er via de Swip Swap speelgoed ruil-app het hele jaar door speelgoed worden geruild, en kunnen kinderen oneindig veel duurzaam speelplezier beleven. Zo maakt Swip Swap spelenderwijs van tweedehands eerste keus.