Brede sectoraanpak CSRD helpt bedrijven

Brede sectoraanpak CSRD helpt bedrijven

27-09-2024 (10:53) - Sustainable

INretail, MODINT, EK Retail en Tuinbranche Nederland hebben samen met accountants en adviesbureau BDO hun krachten gebundeld om de non-food sector te ondersteunen bij de voorbereidingen op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

De samenwerking helpt bedrijven in tien sectoren om op een pragmatische en kostenefficiënte manier te voldoen aan deze Europese verplichting voor verdere verduurzaming. De CSRD verplichting geldt voor veel bedrijven vanaf boekjaar 2025.

Passende sleutel

De vier toonaangevende brancheorganisaties zijn ervan overtuigd dat een collectieve aanpak de enig passende sleutel is naar een duurzamere non-food retail sector. De focus in de samenwerking ligt op de sectoren textiel, schoenen, sport & kampeer, gereedschappen, tuincentrum, tuinmeubelen & hout, keukens & badkamers, vloeren, meubelen & slapen en speelgoed.

Samen investeren in middelen zoals kennis, tijd en kosten zorgt voor meer synergie en efficiency en levert een betere naleving van de wetgeving op. Zo kunnen bedrijven veel beter focussen op daadwerkelijk maatschappelijke impact maken en vele duizenden euro’s besparen. De samenwerking versterkt bovendien de positie van de sector als geheel.