Brenda Swinkels is Greenfluencer 2021

24-01-2022 (12:25) - Sustainable

Brenda Swinkels is Greenfluencer 2021. Swinkels werd live verrast op haar werk door NWST-redacteur Willemijn van Iersel en mocht de bladvormige Greenfluencer-trofee in ontvangst nemen. ‘Ik was al heel blij met de nominatie alleen, dat ik er nu uiteindelijk ook met de prijs vandoor ga, is ongelofelijk. 
 
Eind 2021 presenteerde uitgeverij NWST voor de derde maal een shortlist van elf van de dapperste en innovatiefste groenprofessionals. Mannen en vrouwen die hun hoofd boven het groene maaiveld durfden te steken. Na de presentatie van deze shortlist, lag de vraag weer bij onze lezer: ‘wie verdient de award?’ Hierop is weer massaal gereageerd, bijna 2.500 mensen brachten hun stem uit, waarvan het merendeel op Swinkels.
 
Swinkels draagt haar steentje bij aan het vergroenen van steden en gebouwen door onder meer de inrichting van de Eindhovense Trudo Toren en Utrechtse Wonder Woods. De kennis en praktijkervaringen die ze daarbij opdoet, deelt ze graag met de rest van de sector middels interessante webinars en presentaties. Kennis voor jezelf houden is de dood in de pot, aldus Swinkels. ‘Ik voel veel meer voor het delen. We hebben elkaar allemaal nodig, zeker in de hedendaagse markt waarin je steeds meer specialistische en moeilijke projecten tegenkomt.’ 
 
Swinkels vervolgt: ‘Ik was al heel blij met de nominatie alleen, dat ik er nu uiteindelijk ook met de prijs vandoor ga, is ongelofelijk. Het is een hele eer om opvolger te zijn van Wim en Anja (winnaars 2019 en 2020). Ik heb een naam hoog te houden en ben nu ook echt verplicht om dit ambassadeurschap uit te dragen. We zijn werkzaam in zo’n mooie branche, deze award helpt om dit te promoten. Het initiatief vanuit NWST vind ik dan ook heel tof!’
 

Runner-up

Op het podium was dit jaar ook plek voor Bas Reinds van Domo Sports Grass en Ronald Loch van de Gemeente Rotterdam. Reinds bereikte een podiumplaats, omdat hij de discussie over de werkdruk in de sector aanzwengelde. Verder is het bewonderingswaardig hoe hij zijn bedrijf in een paar jaar tijd naar de top heeft geloodst in de zeer competitieve Nederlandse sportsector. Ook Ronald Loch, Rotterdams boomspecialist, kon rekenen op een groot deel van de stemmen. Loch bleek bijna net zoveel bewonderaars te hebben als ideeën. Hij bereikte de shortlist door die innovatieve ideeën. Zo bedacht hij recent nog een bladmulcher als antwoord op de bladblazerdiscussie. Verder zet Loch zich in voor kennisdeling door diverse extra curriculaire activiteiten.