BrightPensioen behaalt B Corp certificering

BrightPensioen behaalt B Corp certificering

07-02-2024 (12:18) - Sustainable

BrightPensioen kondigt aan zich vanaf vandaag B Corp te mogen noemen. De certificering markeert het begin van de ambitie om de meest duurzame aanbieder te worden. De B Corp community bestaat uit bedrijven die zich actief inzetten ten goede van mensen, leefgemeenschappen en de planeet. 

Een B Corp moet voldoen aan hoge, geverifieerde normen op het gebied van sociale- en milieu-impact, accountability en transparantie. BrightPensioen haalde een score van 96.3. Maar er is dus ook ruimte voor verbetering. Dat is precies wat B Corp beoogt, aanzetten om het steeds beter te doen.

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: 'Sinds de start van BrightPensioen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Het is onze ambitie om de meest duurzame aanbieder van individueel aanvullend pensioen te zijn. We hebben ook geen winstmaximalisatie als doel en door een coöperatief model hebben onze leden zeggenschap. We zijn blij dat we zijn toegetreden tot een community van bedrijven die het goed voorhebben met de wereld en dat vervlechten in hun bedrijfsvoering.”

Lidmaatschap in plaats van percentage belegd vermogen

BrightPensioen is opgericht om het gebruikelijke verdienmodel ter discussie te stellen en op de schop te nemen. Dit verdienmodel is niet transparant en kan leiden tot perverse prikkels. Hierdoor is het vertrouwen in financiële instellingen flink gedaald. BrightPensioen wil dit herstellen door een eerlijker en transparanter verdienmodel te introduceren.