Bringly lanceert nieuw duurzaam verzendplatform met €1,5 miljoen investering

Bringly lanceert nieuw duurzaam verzendplatform met €1,5 miljoen investering

04-04-2023 (15:18) - Sustainable

Technologiebedrijf Bringly heeft een nieuwe investeringsronde afgerond met nieuwe (inter)nationale investeerders Eyos Capital, het Poolse SpeedUp Energy Innovation en bestaande investeerders Shamrock Ventures, Ponooc en diverse ervaren angels. Het duurzame verzendplatform voor e-commerce gebruikt het groeigeld voor verdere (inter)nationale groei, ontwikkeling van het platform en uitbreiding van het netwerk.

Bringly helpt merken door heel Europa met de verduurzaming binnen hun logistiek. Dit wordt gedaan aan de hand van haar hernieuwde platform dat (web)shops, dat de meest duurzame verzendmethodes samenstelt. Hiertoe heeft het bedrijf een unieke software oplossing ontwikkeld die op basis van de meest optimale route en de beschikbare capaciteit de meest duurzame bezorging per pakket samenstelt. Momenteel zijn er al meer dan 100 verschillende type vervoerders in Europa aangesloten bij Bringly.

Missie

“Het is onze missie om de volledige logistieke keten duurzamer, transparanter en toekomstbestendig te maken. Aan de hand van onze slimme routing, allocatie en splitsing van de first, middle en last mile kan ieder pakketje sneller, efficiënter en op de meest duurzame manier bezorgd worden.” Aldus Rajiv Laigsingh, CEO van Bringly. “Wij kunnen de claim maken dat wij ieder pakketje op de meest duurzame manier mogelijk kunnen verzenden. Dit kan vanuit zowel winkels als centrale distributiecentra. Of dat nou inhoudt het laatste stukje (last mile) op de fiets of een geconsolideerde aflevering bij een stads hub, iedere CO2-besparing binnen de logistieke keten is er één richting een betere toekomst. We zijn in staat zijn om de gehele klantervaring bij webshops te verduurzamen én te verbeteren.”

De software oplossing van Bringly maakt het mogelijk voor e-commerce spelers – webshops en retailers – om aan de hand van verschillende vervoerders, vanuit verschillende voorraadlocaties het volledige bezorgproces te splitsen om zo duurzamere bezorgingen te realiseren. Het algoritme van Bringly monitort hiervoor real-time de beschikbare capaciteiten en prestaties van aangesloten vervoerders en koeriers. Vervolgens geeft het directe inzichten in de bijbehorende CO2-reductie in zowel de check-out van de webshop als in de wekelijkse rapportage. Standaard functionaliteiten zoals het monitoren van de SLA’s, verzendregels, support, tracking en branding blijven onderdeel van het hernieuwde platform.

De Seed investeringsronde is geleid door het Nederlandse fonds Eyos Capital en het Poolse SpeedUp Energy Innovation dat onderdeel is van SpeedUp Venture Capital Group. Daarnaast doen ook bestaande investeerders zoals Shamrock Ventures, Ponooc en diverse “angel” investeerders mee.