Brouwerij Kompaan haalt groot bedrag op voor verduurzaaming

Brouwerij Kompaan haalt groot bedrag op voor verduurzaaming

08-11-2023 (10:46) - Sustainable

De ondernemers achter Brouwerij Kompaan zijn via het platform CrowdAboutNow een crowdfunding gestart. Met de financiering willen de ondernemers de brouwerij verder uitbouwen en het productieproces verduurzamen.

In korte tijd is er 300.000 euro opgehaald door 260 betrokken investeerders. Het maximale doelbedrag van de crowdfunding campagne is hiermee bereikt.

Brouwerij Kompaan

De brouwerij werd in 2012 opgericht door de vrienden Jasper Langbroek en Jeroen Ditmarsch. “We wilden Den Haag een brouwerij geven, en dat is gelukt! Onze bieren zijn verkrijgbaar in alle hoeken van het land en we hebben in 2022 een tweede bar geopend.” vertelt Ditmarsch.

Groei en verduurzaming

De ondernemers streven ernaar om begin 2024 van start te kunnen met verdere groei en verduurzaming van de brouwerij. “Om te kunnen groeien hebben we nieuwe apparatuur nodig en zal het inpakken van de blikken moeten gebeuren met een semi-automatisch systeem.” stelt Langbroek. Daarnaast wordt er een bootverbinding opgezet waarmee het mogelijk wordt om te pendelen tussen de twee horecazaken.