Colgate stapt in Nederland volledig over op recyclebare tandpastatubes

Colgate stapt in Nederland volledig over op recyclebare tandpastatubes

12-10-2022 (16:29) - Sustainable

Colgate kondigt aan dat al haar tandpastatubes in Nederland vanaf nu recyclebaar zijn. Het gaat om zo’n 8,5 miljoen tubes in Nederland.

Het tandpastamerk introduceerde in Nederland de eerste recyclebare tube in 2020 en zal vanaf dit jaar nog uitsluitend gebruik gaan maken van recyclebare materialen. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ambitie van Colgate-Palmolive om in 2025 wereldwijd een derde van hun nieuwe plastic te verwijderen en 100% herbruikbare, recyclebare en composteerbare verpakkingen aan te bieden.

20 miljard tubes

De wereldwijde transitie van Colgate naar recyclebare tandpastatubes is gestart in 2019 en het doel is om die in 2025 af te ronden. Tandpasta is wereldwijd goed voor maar 20 miljard tubes. Reden genoeg voor het tandpastamerk om de technologie achter recyclebare tubes openbaar te maken. Op deze manier hoopt het merk ook concurrenten en producenten van andere soorten tubes te inspireren om over te stappen op een duurzame verpakking.

De meeste tandpastatubes zijn gemaakt van plastic laminaat met aluminium. Deze mix aan materialen maakt het onmogelijk om te recyclen. Maar daar komt nu verandering in doordat Colgate voortaan gebruik maakt van hogedichtheid-polyethyleen (HDPE), het plastic kan hierdoor op grote schaal worden gerecycleerd.