Davines Group behaalt B-corp her-certificicering

20-12-2023 (15:37) - Sustainable

De Davines Group, die al 40 jaar actief is in de professionele cosmetica-industrie heeft haar tweede B Corp-hercertificering behaald met een hoge score. Een verbetering ten opzichte van de eerdere certificering.

De B Corp-certificering wordt uitgegeven door de internationale organisatie B Lab en meet de volledige sociale en milieuprestaties van het bedrijf volgens de strenge normen van de B Impact Assessment (BIA), het beoordelingsproces dat nodig is om een B Corp te worden:

>van werknemers tot de gemeenschap
>milieu-impact
>klanten
>het bestuursmodel

Duurzaamheidsprincipes

Met de B Corp-certificering meten en zorgen bedrijven ervoor dat ze sociale en ecologische duurzaamheidsprincipes in hun hele waardeketen integreren. Hercertificering vindt elke drie jaar plaats. De Davines Group behaalde zijn eerste B Corp-certificering in 2016 met een score van 99, wat zeven jaar geleden al hoger was dan de gemiddelde scores die behaald worden in dit jaar (wereldwijd op 94,7 en niet hoger dan 93,8 punten in de schoonheidsbranche). Als weerspiegeling van de voortdurende verbetering van de Davines Group is de score consequent gestegen naar 117,4 bij de eerste hercertificering in 2020, en nu naar de huidige 123,5.