DekaMarkt redt 1070 vliegtickets naar New York

DekaMarkt redt 1070 vliegtickets naar New York

01-03-2023 (12:34) - Sustainable

Via het platform Too Good To Go bieden alle 101 DekaMarkt-winkels dagelijks boxen aan met producten waarvan de THT of TGT-datum nadert, maar die nog goed eetbaar zijn. Sinds de start van de samenwerking in 2018 zijn meer dan 400.000 boxen gered.

Samen kijken de twee partijen nu naar meer mogelijkheden voor het tegengaan van veodselverspilling. 

Mijlpaal

In september 2018 sloeg DekaMarkt als eerste regionale supermarktketen de handen ineen met anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go. In plaats van producten met een naderende THT of TGT-datum aan het einde van de dag weg te gooien, worden ze verzameld in zogeheten ‘Magic Boxen’ die voor een relatief klein bedrag door de consument opgehaald kunnen worden. Na een succesvolle pilot werd het aanbod in 2020 uitgebreid met Brood Boxen. Vier jaar sinds de start is er door het redden van 400.000 boxen 1 miljoen kilogram CO2 bespaard.

1.070 vliegtickets naar New York

Wouter Hummel, Formule Manager bij DekaMarkt: “We zijn ontzettend trots dat we, samen met onze klanten, 1 miljoen kilogram CO2-uitstoot hebben voorkomen. Dat staat gelijk aan 1.070 vliegtickets van Amsterdam naar New York. Niet alleen een enorme winst op milieuvlak; ook voor onze klanten is het een uitkomst om in deze tijd producten tegen een lagere prijs te kunnen aanschaffen.” Naast de samenwerking met Too Good To Go, doneert de keten aan de voedselbank, laat het aantal verspillingskoelingen in filialen toenemen en is dit jaar een samenwerking gestart met stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Het volgende doel van de supermarkt is om tijdens de Verspillingsvrije Week in september 500.000 boxen te hebben gered.