Dirk brengt plantaardigere vleesproducten op de markt

Dirk brengt plantaardigere vleesproducten op de markt

09-10-2024 (15:36) - Sustainable

Dirk van den Broek zet een volgende stap in de eiwittransitie. De supermarkten verrijkt het assortiment namelijk met vleesproducten met toegevoegd plantaardig eiwit.

Om de keuze voor minder vlees nog makkelijker te maken, zijn er twee nieuwe producten toegevoegd aan het vleesschap van Dirk. Het gemengd gekruid half-om-half gehakt en de runderhamburgers bestaan voor 60 procent uit vlees en 40 procent plantaardig eiwit uit velderwt.

'Door de vermindering van vlees zijn de producten een duurzamere keuze en dus beter voor het milieu', Ivar Venema, manager commercie bij Dirk. 'Door deze producten voor een lagere prijs aan te bieden, stimuleren we onze klanten om eens plantaardiger te eten. Het is namelijk best even zoeken hoe je vlees vervangt als je dat niet gewend bent. Door de slimme mix hebben de producten een uitstekende smaak en is de structuur van het vlees intact gebleven. Daarom is dit een mooie tussenstap voor onze klanten. De plantaardigere variant is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor je portemonnee. Ze zijn namelijk voordeliger dan de 100% vleesvariant.'

Eerder dit jaar heeft Dirk van den Broek zijn doelstellingen voor de eiwittransitie verstevigd. Door vaker te kiezen voor een plantaardig eiwit, zoals noten, peulvruchten en granen, wordt de impact op de aarde verkleind. Met deze introductie hoopt Dirk steeds meer klanten te inspireren om plantaardiger te eten.