Dopper  waterfles nu nòg duurzamer

Dopper waterfles nu nòg duurzamer

14-02-2023 (13:32) - Sustainable

De Dopper Original-waterfles is nu nóg duurzamer van samenstelling. Door de nieuwe samenstelling ontving de collectie de gouden status van het Cradle to Cradle-keurmerk (Cradle to Cradle Certified Gold).

Deze Dopper Original-fles is volledig te recyclen en wordt voor 85% gemaakt van upcycled materiaal. Het keurmerk bewijst dat elke Dopper Original-fles, van ontwerp tot het eind van de levensduur, voldoet aan de strengste milieunormen, klaar voor de circulaire economie. De nieuwe collectie is een logische stap voor het impactbedrijf dat is opgericht om afval te bestrijden, niet om het te creëren.

Ontwikkeld om niets te verspillen

Om verspilling van grondstoffen tegen te gaan zet Dopper zich continu in voor een verdere verduurzaming van de herbruikbare flessen-collectie. De nieuwe Dopper Original-collectie is nu de eerste wereldwijd die het predicaat Cradle to Cradle Certified® Gold mag dragen. De flessen worden gemaakt van 85% herbruikte materialen, waarvan 70% plantaardig afval1 en 15% gerecycled plasticafval2. Ook de productie ? op Nederlandse bodem ? is duurzaam; zo wordt hiervoor 100% hernieuwbare energie gebruikt. De inzet van groene stroom en bio-based materialen zorgt ervoor dat de fles klimaatneutraal geproduceerd wordt. De fles is ontworpen om aan het einde van de levensduur te worden opgesplitst in vijf makkelijk te recyclen onderdelen en is daarmee voor de volle 100% recyclebaar.

Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper: “De hervulbare flessen van Dopper worden gemaakt volgens de hoogst geldende standaarden voor mens en milieu. Omdat wij een zo laag mogelijke voetafdruk voor ogen hebben, passen we waar mogelijk onze productie aan. We zijn er enorm trots op dat de strenge uitgever van dit keurmerk onze innovaties wederom beloont ? eerst Silver en nu Gold. De certificering laat de wereld zien dat we in elk onderdeel van het productieproces duurzame keuzes kunnen – en moeten – maken. We hopen anderen te inspireren hetzelfde te doen.” 

Beeld: V.l.n.r: Niels Heijman (R&D Manager Dopper), Charles van Reij (C2C institute), Virginia Yanquilevich (CEO Dopper), Nienke Steen (C2C institute).