Dutch Sustainable Fashion Week gaat samenwerken met TikTok

23-09-2021 (10:54) - Sustainable

De Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) gaat de samenwerking aan met TikTok om het bewustzijn over duurzame mode te vergroten en de fast-fashion trend te doorbreken. DSFW werkt samen met bekende en upcoming mode-ontwerpers om hun activiteiten digitaal uit te breiden en de TikTok community te informeren over de waarde van kleding.
 
DSFW is een jaarlijks event waarin duurzame ontwikkelingen en innovaties zichtbaar worden om inspiratie op te doen over bewuster kleding kopen en om minder trendgevoelige items aan te schaffen. TikTok heeft een groeiende community die geïnteresseerd is in fashion. "In de afgelopen twintig jaar is het aantal geproduceerde kledingstukken verdubbeld. Vooral jongeren kopen tegenwoordig steeds meer (goedkope) kleding. Ze groeien op met dit fast- fashion business model. En tegelijkertijd zijn zij de consumenten van de toekomst. Het is belangrijk dat de samenleving zich realiseert welke impact hun aankopen hebben op mens en milieu, en hoe zij als individu met zelfs kleine stappen een enorme impact kunnen maken. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met TikTok en werken we samen met geweldige makers om onze boodschap nog meer impact te geven!", aldus Cecile Scheele, initiatiefneemster van de DSFW.


Swap your wardrobe

Tijdens een offline event op zaterdag 25 september, worden er diverse workshops gegeven en ook online vinden leerzame tutorials plaats die te volgen zijn op TikTok via de hashtag #FashionRevolution. Het programma tijdens de DSFW x TikTok bestaat onder andere uit een workshop 'print design' met Stieglitz, een sneaker customisation workshop met Charlotte Bienen en een on- going digital collection presentation van designer Meggie van Zwieten. De 'Swap your wardrobe' met Thomas Vermeer laat zien hoe ruilen van kleding ook een effectieve manier is om duurzaam om te gaan met mode.