Duurzaam modelabel Aarden lanceert de Aarden coöperatie

Duurzaam modelabel Aarden lanceert de Aarden coöperatie

25-08-2023 (11:51) - Sustainable

Het duurzame modelabel Aarden responsible wear lanceert  de eerste Aarden coöperatie. “Wij gaan samen met de leden van deze coöperatie duurzaam ondernemen door continuïteit en partnerschap, in plaats van winstmaximalisatie, centraal te stellen”, vertelt Erik Toenhake, founder van Aarden.

Aarden is sinds 2012 de plek waar maatkleding en een betere wereld samenkomen. Het modelabel uit Arnhem biedt perfect op maat gemaakte trouwpakken, zakelijke pakken, overhemden, broeken, colberts, gilets, blouses, rokken, jurken en jassen. Toenhake: “Door lid te worden van onze coöperatie kunnen we leden ten minste drie jaar unieke, perfect passende maatkleding bieden vanuit een gezamenlijk inkoopvoordeel en zonder winstoogmerk. In een tijd van graaiflatie en overwinsten bij (mode)bedrijven, kiezen wij voor het centraal stellen van de behoeften van onze klanten door met hen de Aarden coöperatie te vormen.”

Krachtig statement

De lancering van de Aarden coöperatie markeert een belangrijke mijlpaal in de missie van het bedrijf om een positieve verandering teweeg te brengen in de mode-industrie. Met de steun van de leden wordt een krachtig statement gemaakt en vergroot de coöperatie de impact om een eerlijkere wereld te realiseren.

Toenhake: ”De coöperatie leden krijgen toegang tot speciale en gelimiteerde ontwerpen, exclusieve events, collecties en lifestyle producten. Samen vormen we een beweging die andere duurzame merken en initiatieven steunt. Met de oranje knoop aan je mouw laat je zien dat je onderdeel bent van de Aarden coöperatie. Ik kan niet wachten om te starten”.

Eerlijk loon en gerecyclede stoffen

Aarden kiest bewust voor het betalen van eerlijke lonen en voor productie dichtbij in Tsjechië en Marokko. Er wordt onder andere gewerkt met stoffen met het GOTS en/of BlueSign keurmerk en steeds vaker ook met gerecyclede stoffen. Door maatwerk aan te bieden, vindt er geen overproductie plaats en dragen klanten de kleding een stuk langer dan gemiddeld. Vanuit de coöperatie wordt actief ingezet op het creëren van een tweedehands markt van duurzame kwaliteitsproducten.

De pionier in pak op het gebied van eerlijke en stijlvolle maatkleding, start de coöperatie met een lancering in Museum Arnhem.